En ny Premier League-omgång väntar på att trampa igång med 6 matcher denna lördag, ett antal betydelsefulla sådana där vi inleder med spel i den som troligtvis är av minst värde sett till placeringar att gå efter, men trots det anser jag att det ena gänget bör ges förtroendet här. Stoke har gått någorlunda starkt på slutet och tar nu emot ett smått ointresserat NewcastleBritannia Stadium. Ser man till formtrenderna som de båda lagen bär med sig känns det sunt att testa hemmasegern.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Newcastle
  • Spel: Stoke
  • Odds: 2,15 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.07 12/4

Stoke hade inte mycket att hämta borta på Stamford Bridge mot titelaspiranten Chelsea där förlustsiffrorna skrevs till klara 3-0. Det var den 7:e matchen i följd där ”The Potters” misslyckades med att göra mål på den arenan, och man ska nog inte hänga ner sig själva alltför mycket då det antagligen inte är där poängen ska hämtas in. Managern Mark Hughes ska dock vara väldigt nöjd med sitt manskap och vad han har uträttat under sin första säsong här med ett mer spelande hemmalag och innan förlusten senast såg Stoke väldigt bra ut där man dessutom var ett av ligans absoluta formlag. 13 poäng av 15 möjliga över de 5 föregående ligamatcherna vilket har skjutit upp laget i tabellen och det rejält då man var inblandat i nedflyttningsstriden runt årsskiftet. Man sätter ett stort värde i att placera sig, vilket man gör nu, och avsluta säsongen i den övre halvan av tabellen.

Hemmalaget saknar långtidsskadade Robert Huth samt Oussama Assaidi sedan tidigare. Frågetecken på Matthew Etherington.

Stoke-v-Arsenal-Jon-Walters-celeb_3092857

Newcastle fortsätter att leverera bleka insatser och ser man till hur man presterar i nuläget har man svårt att förstå hur ”Magpies” kunde vinna 7 av 9 ligamatcher under en period strax innan årsskiftet. Formtrenden som man bar med sig vid den tidpunkten är även den bidragande orsaken till att man alltjämt håller till på den övre halvan av tabellen, 6 poäng före dagens motstånd. Storförluster mot Everton och Southampton följdes upp med ytterligare en sådan där 0-4 hemma på St. James’ mot ett Champions League-laddande Manchester United sved för de inte alltför nådiga hemmasupportrarna som har vridit upp protesterna mot ägaren och ledningen. Laget agerar något håglöst och utan karaktär där managern Alan Pardew, som blev av med spelmotorn Yohan Cabaye i vintas, återigen inte får leda laget från sidlinjen pga en avstängning som nästan sträcker sig säsongen ut. Man har även varit något otursförföljt med skador på nyckelspelare nu på slutet, vilket man var förskonat från under inledningen.

För bortalagets del har Moussa Sissoko tagit plats i den skadelista där startspelare som Tim Krul, Loic Remy och Mathieu Debuchy redan befinner sig. Även Sammy Ameobi och Gabriel Obertan stryks.


Ett av tradition hemmabetonat lag som har hämtat in 75 procent av den här säsongens poäng här på Britannia Stadium mot ett något avslaget motstånd som nu har förlorat 11 av sina 16 senaste tävlingsmatcher – i 11 av dessa matcher har man även nollats. Newcastle har stundtals varit uddlöst framåt sedan årsskiftet där Remys frånvaro på topp inte direkt har gjort saken mycket lättare. Även tunt på egen planhalva där man agerar väldigt spretigt och även här har en potentiell matchvinnare i målet gått sönder där Krul, som blir borta ytterligare någon vecka, kan komma upp med betydelsefulla räddningar.

Stoke ser motiverat ut inför avslutningen och upplever sin främsta period under säsongen i dagsläget där detaljerna börjar sitta allt bättre, och ser man till hur bortalaget har presterat på slutet kan hemmalaget ha slagläge och befästa sin position bland de 10 främsta lagen i tabellen. Strax över dubbla insatsen lockar. Medel på Stoke att stå som segrare.

/Puyol