Då var landslagsuppehållet över för den här gången och Premier League-säsongen rullar nu vidare. Under lördagen är det en del intressanta matcher men personligen väljer jag att blicka mot Brittania Stadium och mötet mellan Stoke och de regerande mästarna Manchester City. Det känns som att Stoke kan skrälla här, men jag avböjer att spela någon segrare här. Jag siktar in mig på ett målspel som känns betydligt tryggare.

  • Match: Stoke – Manchester City
  • Spel: Under 2,5 mål @ 1,80
  • Insats: 6,5/10
  • Bolag: Bet365
  • Spelstopp: 16:00

Stoke är ett lag som är otroligt svårbesegrade på sin hemmaplan. Alla som läser det här lär ha koll på Stokes något klassiska spelstil. Det väldigt goda hemmaspelet uppenbarar sig inte minst om vi tar en titt på föregående möte mellan de här lagen på Brittania Stadium. Sedan Stoke tog klivet upp i Premier League igen säsongen 2008/2009 har lagen möts fem gånger på Brittania. Stoke har vunnit två av mötena medan resterande har slutat oavgjort (faktiskt 1-1 alla tre gångerna). Men det som bör vara allra viktigast att slå fast för det här spelet är att de fem senate matcherna på Brittania mellan lagen har det aldrig blivit mer än två mål.

Den här säsongen har Stoke inlett på ett ganska mediokert sätt egentligen. På tre matcher har det blivit tre poäng (alla oavgjorda). I den enda hemmamatchen man haft spelade man mot Arsenal och matchbilden som var då tror jag kommer vara rätt lik den vi får se under den här matchen. Stoke spelade otroligt kompakt och man var mer eller mindre hela tiden hela laget bakom bollen. Det blev svårt för Arsenal att skapa några riktigt farliga målchanser samtidigt som Stoke hade svårt att få upp manskapet på offensiv planhalva på grund av lagets väldigt låga utgångspositionering.

Manchester City har alltså precis som de andra topplagen svårt för matchena mot Stoke på bortaplan. Jag är fullständigt övertygad om att City kommer att välja en startelva som visar på att man har stor respekt för Stoke och deras otroliga styrka i de fasta situationerna. Den matchbild som jag förväntar mig är att City kommer föra spelet med ett stort bollinnehav samtidigt som Stoke drar sig tillbaka (på samma sätt som mot Arsenal) och det innebär relativt få målchanser för hemmalaget. 0-0-resultatet tror jag kommer kunna stå sig ett bra tag in i matchen och i de sista 20-25 minuterna öppna upp sig lite grann.

Här har vi statistiken och, den mest pålitliga källan, den förväntande matchbilden på vår sida. Det här spelet tycker jag känns relativt stabilt och jag spelar med en insats strax över medel.

/Mikel