En maxad lördag med uppemot 8 Premier League-matcher där 6 st står på den klassiska avsparkstiden. På Britannia Stadium tar Stoke emot titelaspiranten Manchester City i något som har varit en tuff tillställning under de föregående säsongerna. Ser man till den eventuella resultattavlan här, så tror jag nog att en viss historia kan upprepa sig på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Manchester City
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,96 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 14/9

Stoke klev in till den här säsongen med en rad frågetecken, där den ytterst svaga andra halvan av fjolåret var nära att leda laget till nedflyttning. Den mångårige managern Tony Pulis avgick där den nye Mark Hughes har fått arbetsro tidigt efter 2 segrar på 3 matcher, där det inte fanns någon större skam i förlusten borta mot Liverpool i premiären. Manchester City, även dem med en ny manager i Manuel Pellegrini, körde över Newcastle i sin premiär efter en perfekt insats för att sedan stå för något svagare prestationer i de efterföljande matcherna. Likt motståndet står man dock alltjämt på 6 inspelade poäng.

Stoke har frågetecken på Charlie Adam, Glenn Whelan och Kenwyne Jones. Man var aktivt under deadline day där något nyförvärv lär finnas med i matchtruppen. Manchester City fick som bekant kaptenen Vincent Kompany ljumskskadad i premiären och han blir borta under en tid framöver. Nyförvärvet och veteranen Martin Demichelis är även han otillgänglig på samma position pga skada. David Silva, Gael Clichy och Micah Richards är även dem borta pga diverse skadeproblem.

12343752-650x436

Manchester City fälldes av ett svagt bortaspel ifjol. Man nollades i 6 av 19 bortamatcher i ligaspelet, förvånansvärt mycket sett till kvaliteten på positionerna längst fram i banan. Desto mer övertygande sett till produktionen under inledningen med 4, 2 och åter 2 mål i matcherna så här långt, och då anser jag att det finns mer att hämta. Dagens motstånd kan vara svårspelat, men när Manchester i ljusblått väl sätter sin forcering så skapas det i regel ett antal målchanser. Desto mer orolig skulle jag vara över defensiven.

City kommer återigen till spel utan sin lagkapten, mittbacken Vincent Kompany. Till den här säsongen har man inte heller någon Kolo Touré som alternativ i truppen där varken Matija Nastasic eller Javi Garcia har varit bra när man har fått chansen i kaptenens frånvaro. Belgaren är en ruskigt stabil nyckelspelare, men besitter även ett stort huvudspel som hade varit ett välbehövligt moment mot dagens motstånd.

Stoke ska, beroende på framgången med diverse inspel in mot boxen, troligtvis inte presentera något större tryck eller direkta hot i själva spelet, men via fasta situationer har man ett par farliga pjäser som kan ställa till problem för motståndet. Även om den nye managern vill att man ska bli ett mer spelande lag så är det här ett spelmoment där man alltjämt får ses som slagkraftigt. Man gjorde visserligen inte mål på Liverpool i bortapremiären, men likväl skapade man ett antal kvalificerade chanser via fasta. Ett inspel och ett långt inkast gav 3 poäng mot Palace och en frispark sänktes för ytterligare 3 poäng mot West Ham.

Noterbart att Man City släppte in 2 mål via hörnsparkar i bortamatchen mot Cardiff – båda gångerna med en 172 cm kort Frazier Campbell som målskytt.


De 4 senaste ligamatcherna (i Premier League) på Britannia Stadium de båda lagen emellan har slutat 1-1 och jag tror att vi kan få se något liknande på nytt. Båda lagen att stå för minst ett mål i matchen.

Sidospel med minimum-insatser på ”brunkarna” i mittlåset hos hemmalaget. Två starka huvudspelare som kan bli farliga i boxen om de rätta bollarna levereras. Båda spelas hos Unibet:
Robert Huth målgörare 11,00 (Unibet) 0,5/10 units
Ryan Shawcross målgörare 12,50 (Unibet) 0,5/10 units

/Puyol