Vi tar oss till Brittania stadium där det numera inte är så mycket Storbritannien längre, i alla fall inte på planen. Stoke är en klubb med flera olika nationaliteter. Från fysisk till offensiv fotboll. Nu möter man manchester United som leds av en holländare vid namn Louis van Gaal. Senaste mötet gav mersmak, jag kör på samma linje igen.

  • Stoke – Manchester Utd
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 13.45

Stoke är som sagt inte samma gamla vanliga Stoke som under Tony Pulis där det var fysisk och mycket långa bollar som gällde. Nej nu under Mark Hughes så är det spela på marken och en offensiv filosofi som gäller. Och det har såklart gett resultat vad gäller målrika matcher och det är framförallt på hemmaplan som man släpper ut offensivlustan rejält och det har medfört i ett antal matcher över 2.5 mål, i 4 av 9 hemmamatcher. Men sett till målchanser så borde det vara fler matcher helt klart.

Senast lagen möttes den 2a december vann Manchester Utd på sin hemmaplan med 2-1, faktum är att på dom 10 senaste inbördes mötena i ligan har 7 stycken gått över 2.5 mål. Det kommer säkerligen bli en öppen match idag också, då det kan vara en hel del trötta ben ju längre matchen lider då det är ganska tufft matchande som vanligt vid denna tid i Premier League. Och då är chansen till misstag mer troligt.

I Stoke så stryker vi flera herrar på grund av skador; Peter Odemwingie, Victor Moses, Steve Sidwell, Bojan Krkic. Sedan frågetecken på Phil Bardsley och Stephen Ireland. Trots skador så har Stoke vunnit 2 raka matcher och det måste ge bra självförtroende när man nu ska möta Manchester United, så dom kommer inte vika sig i första taget. Speciellt inte på hemmaplan.

stoke_200x200manu_200x200   

Manchester United har efter en tveksam start gått väldigt bra på slutet eller vad sägs som 9 raka utan förlust varav 7 är vinster. Så man är alltså i riktigt bra form även om 2 av de oavgjorda resultaten kommit i dom 3 senaste matcherna. Och kanske har det något att göra med att det är tufft matchande nu. Men det är ju lika för alla, dock är det så att Manchester United inte har världens bredaste trupp, i alla fall inte i kvalité. Det är helt klart försvaret som är den del i laget där det saknas mest kvalité just nu. Vilket har visat sig denna säsong än så länge.

Till denna match kommer man utan spelare som Daley Blind, Antonio Valencia, Marouane Fellaini, Marcos Rojo och Tom Thorpe. Sedan är det frågetecken på spelare som Anderson, Jesse Lingard, Angel Di Maria, Adrian Januzaj och Ander Herrera. Och då är det i det defensiva spelet som blir mest lidande av dessa spelare. Man kan väl säga som så att några hade definitivt behövts mot ett lag som Stoke som har flera bra offensiva spelare.

Man kommer hit för att åka hem med 3 poäng, finns inget annat. Samtidigt så tänker nog Stoke samma sak, att dom tänker inte gå ifrån denna match utan 3 poäng. Det kan ju bädda för en underhållande match. och eftersom det är tufft matchande så kan det bli en del misstag mot slutet av matchen, så om inte spelet redan är hemma så finns det god chans ändå till slut. Låt oss bar hoppas att det nya året bringar lycka.


Stoke är ett skickligt lag offensivt och alltså inte samma lag som dom en gång var förut. Hemma på Brittania vill man föra spelet, nu stöter man dock på manchester United som säkert också vill föra spelet så det kan ju således bli en del öppningar bakåt i banan. Bara hoppas att skärpan finns där när målchanserna dyker upp. Senaste mötet slutade 2-1 till United och kan mycket väl sluta samma här, dvs 2-1 seger för United. Men går inte in med några större summor direkt. En insats på strax under medel gäller här. Jobba!

/ L’orso