Återigen dags att veva Premier League-fotboll, och medan de övriga, stora ligorna har valt att stänga butiken så vankas det nu traditionella jul-matcher i England. Här plockas ett objekt från annandagens kvällsmatch där två lag i mitten av tabellen, där båda står på 25 poäng, ska göra upp på en svårspelad arena. Oddset förvånar och lockar en hel del, spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Liverpool
  • Spel: Stoke +0,5
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20.45

Stoke har stått för en fullt godkänd säsong så här långt där det dock finns rum för förbättring. Man vilar på ett riktigt starkt försvarsspel men man kunde nog önska sig något mer av målskyttet. Det kryssas något för mycket, bl.a. senast borta mot Tottenham, dock så är man obesegrat sedan början av november vilket är i över 8 ligamatcher. Liverpool däremot har börjat klättra något i tabellen efter en trög inledning och kanske kan den senaste matchen (4-0 hemma mot Fulham) vara ett tecken på att managern Wayne Rodgers har börjat sätta sin identitet på lagets spel, även om jag med flera nog anser att man har mer att bevisa.

Stoke har, sedan tidigare, ytterbacken Marc Wilson skadad. Frågetecken på Charlie Adam som missade lördagens match pga dödsfall i familjen. Liverpool har inte heller några nya skador där Martin Kelly, Fabio Borini och Oussama Assaidi är borta sedan tidigare. Inga nyckelfigurer direkt. Kan nog roteras något i trupperna i och med det tuffa matchandet kring jul och nyår.

Jag är något konfunderad över att oddset på det här objektet kan ha höjts så pass mycket de senaste timmarna. Stoke är inte bara väldigt hemmastarkt på den smala planen, där något vassare lag än Liverpool har gått segerlöst genom åren, man är även det allra tätaste laget bakåt i hela ligan. 13 mål på 18 matcher så här långt är imponerande där endast 3 av målen (på 8 matcher) har trillat in på Britannia Stadium där man fortfarande är obesegrat, totalt 15 matcher i rad om man räknar in förra säsongen. Det säger en hel del om hur pass stabilt det här laget är och vilken trygghet man känner i sitt spel när bollen ska sparkas på deras territorium.

Den andra aspekten i detta, hur pass bra är Liverpool egentligen? Det här är inte direkt den första matchen under pågående säsong där deras något för stora favoritskap känns något suspekt. Man är inte fullt så effektivt i sitt spel och resultaten är blandade. Hatten av för en storstilad insats senast, men när det väl inte stämmer fullt ut, som i den föregående omgången, så kan man även besegras av lag som Aston Villa. Man har faktiskt endast vunnit en tredjedel av sina ligamatcher så här långt (6 av 18) varav 2 av 8 utanför Anfield. Stundtals så tror jag att man kan få svårigheter med sitt passningsspel när man ska gå upp mot kvällens motstånd och dess spelstil.


Efter 90 minuters spel kan jag såklart ha fel, men på förhand, så är min objektiva bedömning att 1,85 på Stoke att inte förlora något galet och därmed ytterst spelvänligt i dagsläget. Man har alla förutsättningar och tillräckligt med kunnande för att göra det svårt för motståndarna. Spelar +0,5 på hemmalaget (går att hitta under ”asian handicap”) vilket är detsamma som dubbelchans (1x).

/Puyol