Testar ytterligare ett spelobjekt från helgens Premier League-omgång, här med betydelse för nedflyttningsstriden där vi ska ta oss an säsongens sista match på Britannia Stadium. Fulham jagar värdefulla poäng när man reser till Stoke där en seger är att föredra inför fortsatt överlevnad. Även vid ett låst scenario vill jag tro att det kommer dyka upp ett par kvalificerade målchanser där överspelet lockar.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Fulham
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,94 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 3/5

Stoke har, trots förlusten senast mot Tottenham, alltjämt goda möjligheter till att avsluta säsongen med en placering på den övre halvan av tabellen, vilket i sådana fall blir lagets främsta resultat sedan man tog steget upp till Premier League. Mark Hughes hade en något trög inledning på jobbet, som ersättare till Tony Pulis som hade jobbet i 10 säsonger, men har höjt sig i takt med att spelåret har rört sig framåt där man nu har ett par bra månader bakom sig. De enda förlusterna har sedan 3 månader tillbaka kommit till mot toppskiktet och det är numera ett mer spelande Stoke att jämföra med föregående upplagor som alltjämt är svårslaget här hemma på Britannia Stadium. Målskyttet har dock gått i stå på slutet, och kanske får dagens uppgift ses som lämplig om man vill hitta tillbaka till produktionen. Däremot står man inför ett frågetecken i försvarslinjen i och med att lagkaptenen i mittlåset, Ryan Shawcross, blev utvisad senast och därmed så är han avstängd här.

Utöver Shawcross saknas även mittbackskollegan Robert Huth. Tysken är knäskadad sedan tidigare. Frågetecken på Ousamma Assaidi som eventuellt stryks som ett alternativ till en av flankerna.

stoke_200x200fulham_200x200

Fulham har under Felix Magaths ledning, ”The Cottagers” tredje manager för säsongen, ökat sina chanser till att rädda det kontraktet som såg något avlägset ut för ett antal veckor sedan. Bra start på föregående månad med dubbla fullpoängare, däremot ett steg bakåt senast där man inte lyckades knyta ihop säcken i hemmamötet med Hull City. En extremt välbehövlig seger förvandlades till poängtapp när två bollar upp skrevs till 2-2. I och med det behåller man sin position under nedflyttningsstrecket där man nu är piskat att gå för två fullpoängare i de avslutande omgångarna. Defensiven och målvaktsspelet har varit ett par mindre slipade detaljer där ett snitt på ca 2,2 insläppta mål per match är ett väldigt dystert facit, något som främst förklarar tabellpositionen. Man har visat upp en tendens till att släppa till något för enkla mål, noterbart att 5 av de 6 senaste målen som har släppts in har varit via höga inspel, anmärkningsvärt då man har ett par rejäla pjäser som borde kunna stå sig i luftrummet.

Hos bortalaget är Damien Duff och Matthew Briggs alltjämt otillgängliga för spel. Man står även inför ett frågetecken på Steve Sidwell som tvingades utgå förra helgen. Även Kostas Mitroglou kommer testas där han eventuellt kan finnas med på bänken.


Ser man till inbördes möten har de 9 senaste mellan de båda lagen varit målsnåla och men en stark tendens till att gå till laget som har haft fördel av hemmabana. Den här matchen äger dock rum i ett speciellt läge där jag främst väljer att gå på hur bortalaget bedriver sitt spel. Ett bortalag som har svårt att stänga igen samtidigt som man måste gå för 3 poäng. Även om inte alltför konstruktivt, relativt effektivt där Fulham endast har nollats vid ett tillfälle (Manchester City borta) över de 12 senaste ligamatcherna. Ett bra facit att jämföra med övriga lag under strecket. Samtidigt får man leta sig till säsongspremiären för att hitta lagets enda nolla utanför Craven Cottage, där försvarsspelets brister redan har synats. Ett Stoke utan den givne Shawcross (spelat samtliga minuter fram till utvisningen) i mittlåset, som har topp-10 som sin motivationsfaktor, förväntas göra sitt yttersta framåt i säsongens sista hemmamatch där jag anser att man borde ha rimliga möjligheter till att få den utdelningen som man inte har fått på slutet.

Överspelet testas, minst 3 gjorda mål i matchen med en medelinsats.

/Puyol