Ett tredje spelobjekt från Premier League-fotbollen hämtas någon dag innan avspark där vi nu skiftar fokus till Britannia Stadium. Stoke jagar alltjämt sin första seger och gör det nu med Bournemouth som motståndare – och här tycker jag nog att möjligheterna ska vara relativt bra i det som av tradition verkligen har varit en hemmaborg. Man kan bättre och till närmare 1,9 ggr insatsen så gillar jag verkligen den här spelformen

  • Match: Stoke – Bournemouth
  • Spel: Stoke asian handicap
  • Odds: 1,89 @ Unibet
  • Units: 3,5/5
  • Spelstopp: 16.00 26/9

Stoke har haft en väldigt svag inledning rent resultatmässigt där man kunde förvänta sig mycket mer av ett lag som ska vara stabilt nog för mittenskiktet. Bortsett från avancemanget i cupen i veckan, de inledande 6 omgångarna i ligan har som bäst inte erbjudit något bättre än 3 oavgjorda resultat och den främsta besvikelsen har nog varit hemmaspelet där man annars brukar vara relativt svårslaget. Samtidigt, premiären mot Liverpool var 50/50 och mot West Brom tvingades man sensationellt nog spela med två man mindre i mer än en halvlek. Under den senaste helgen tappade man till kryss efter att ha varit två bollar upp på Leicester, det var dock ur ett par aspekter ett ”Potters” som ser ut att hitta tillbaka till rätt spår, framförallt i anfallsväg. Noterbart också att man inte är i närheten av lika skadedrabbat nu att jämföra med inledningen och nu har man även fått tillbaka Bojan Krkic, som stundtals var briljant under fjolåret, och han hittade målet direkt. Ett plus utöver de övriga, fina alternativen man har framåt där många poäng finns att hämta.

Hemmalaget har nu fler alternativ till den här matchen då en avstängd duo samt någon skada åter är tillgängliga för spel. Den ordinarie kaptenen och mittbacken Ryan Shawcross är långtidsskadad sedan tidigare, så även den enda skadan i truppen.

stoke_200x200bournemouth_200x200

Bournemouth lyckades precis som motståndet gå vidare i cupen i veckan, fjolårsmästarna från Championship har dock fått en något bättre start även på ligaspelet där man står på 9 inspelade poäng där den enda plumpen i protokollet, sett till prestationen i sin helhet, var från bortamötet med Norwich. ”The Cherries” fortsätter på samma spår från fjolåret där man vill lira och förflytta bollen med ett offensivt spelsätt, något som med facit i hand kan fungera väldigt väl mot ett Sunderland som inte är konstruktivt nog men jag ställer mig mer tveksam till hur det ska gå här. Det är i första hand i bortamatcherna där man har blivit överspelat något för enkelt emellanåt och det på ytor där man kan straffas tillräckligt hårt. Man har släppt in 3 mål både mot West Ham (gick dock vägen den gången) och mot tidigare nämnda Norwich där man hade enorma svårigheter när det motståndet fick vända upp spelet med sin speed, och då vill jag nog ändå tro att det här kan bli ett ännu tuffare test ur det avseendet.

Bortalaget saknar Harry Arter sedan tidigare och nyförvärven Max Gradel samt Tyrone Mings är långtidsskadade. Till den här matchen utgår även Tommy Elphick från försvarslinjen pga skada.


Hemmalaget har transformerats med åren, en av skillnaderna under den här säsongsinledningen är att man har spelat med ett mittlås som har varit något mer ”lättvikt” än tidigare, tror dock att det kan fungera bättre när man väl ska försöka stänga ner en kvickare Callum Wilson hos motståndet som i övrigt inte har mycket tyngd på topp. Stoke har inte stått för någon lysande inledning, men insatsen åter vid ett oavgjort resultat till det här oddset måste nog synas mot en nykomling. Bortsett från Shawcross frånvaro så kan man nu inte ställa upp med en bättre trupp och jag menar på att man sakta man säkert kommer hitta in på vinnarspåret. Den tröga starten till trots, sedan man tog steget upp till Premier League (där man nu gör sin 8:e säsong) så har man inte förlorat mer än en fjärdedel av alla sina hemmamatcher i ligasammanhang, bidragande till att den här garderingen känns väldigt intressant om man ser till motståndet. Stoke att vinna matchen men med insatsen åter vid ett oavgjort resultat (0+ asian handicap) spelas med medel.

/Puyol