Det ska även sparkas boll på Britannia Stadium där Stoke gästas av Aston Villa i något som börjar likna en nedflyttningsstrid för båda lagen. Nedåtgående trender och bristande kvalitet bäddar för en högintressant match där värdefulla poäng står på spel. Om man går efter hur framförallt det ena laget ser ut så kan jag inte låta bli att köra det här objektet till detta odds.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Aston Villa
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,25 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00

Stoke går inte riktigt att känna igen efter den stabila inledningen och efter nyårsskiftet har man nu bara lyckats vinna en av sina 11 senast ligamatcher, där man endast har besegrat bottenlaget Reading under den perioden. Det annars så pålitliga hemmaspelet har grusats igen och managern Tony Pulis, som har varit hyllad i många år, är nu någorlunda pressad där en del supportrar har börjat kräva hans avgång. Aston Villa har haft problem från start och man har stannat runt omkring nedflyttningsstrecket ända sedan säsongen drog igång. I nuläget placerar man sig under den på sämre målskillnad än närmsta lag ovanför och anhängarna får nog leva med nervositeten ända in i slutet. Spelmässigt har Paul Lamberts mannar ryckt upp sig över de senaste månaderna där man åtminstone har lyckats ta poäng i hälften av matcherna på det nya året.

Stoke är nästintill skadefritt med undantag för yttern Matthew Etherington som kommer testas under matchdagen. Aston Villa har, bortsett från några långtidsskador sedan tidigare, frågetecken på Ciaran Clark och Andreas Weimann.

Stoke är Premier Leagues sämsta lag sedan nyårsskiftet om man ser till poängskörden. Under den första halvan av säsongen hade man ligans tätaste försvar som märkligt nog har tappat greppet rätt så rejält och man har fruktansvärt svårt med målskyttet. Lämpligt nog går man nu upp mot ett lag som har väldigt svårt att freda sitt mål vilket jag tror kan styra var det här ska ta vägen.

Aston Villa har börjat få utdelning framåt där man har gjort fler mål nu sedan nyårsskiftet att jämföra med de inledande 20 omgångarna, där man inte ens snittade ett mål/match. Detta mycket tack vare den belgiske anfallaren Christian Benteke som har stått för hela 14 mål, vilket är väldigt imponerande om man ser till lagets tabellposition, där jag har ytterst svårt att se honom stanna kvar i Birmingham till nästa säsong. Det främsta problemet kvarstår dock i försvarsspelet där man är väldigt svaga i eget straffområde när det kommer till fasta situationer samtidigt som man allt som oftast blir överspelat i ytan mellan backlinjen och de sittande mittfältarna. Moment och positioner där dagens motståndare verkligen kan hota. Inte särskilt positivt heller om man återigen tvingas kasta in en svag Nathan Baker i mittlåset pga skador.

Stoke och underspel brukar oftast gå hand i hand, vilket borde vara logiskt även nu då man endast har lyckats göra ett mål på de 5 senaste ligamatcherna, vilket är sensationellt svagt. Den statistiken ser inte mycket bättre ut av att det målet gjordes på straff. Här har man dock, av tidigare nämnda anledningar, en mer lämplig uppgift framför sig och den här gången har jag svårt att se hur laget ska gå tomhänt. Aston Villa har endast lyckats hålla nollan intakt vid ett tillfälle på 15 bortamatcher i ligaspelet. Lagets 7 senaste bortamatcher har landat på minst 3 mål.


Väljer att gå emot linan och kör på ett överspel i den här matchen. Att det blir minst 3 mål spelas med dryga medelinsatsen. Testar även överspelet på 3,5 mål med en låg insats, 1/10 units. Även det hos Bet365 till 4,10 ggr insatsen.

/Puyol