Mer Premier League-fotboll den här lördagen när det andra spelet ska plockas fram när vi beger oss mot Britannia Stadium. Stoke har, om övriga resultat går lagets väg, möjligheten att klättra ett flertal placeringar när man tar emot ett sargat Aston Villa som är på god väg att spela sig ner till Championship. Även om jag inte väljer att ta någon tydlig ställning för något av lagen så anser jag att den här spelformen är att föredra där jag återigen gillar den här linan med en gardering.

  • Match: Stoke – Aston Villa
  • Spel: Över 2 mål asian
  • Odds: 1,71 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 27/2

Stoke sitter inne på en stabil placering i tabellens mittenskikt men har, trots seger senast, ändå haft en väldigt svår inledning på det nya året. Utslaget i båda cuperna, där man var framme i den ena semifinalen i Capital One Cup, samt en period med en poäng och 0-9 i målskillnad från 4 matcher var lagets sämsta svit under den här säsongen där försvarsspelet extremt instabilt att jämföra med inledningen. Senast mot Bournemouth kom dock åtminstone anfallsspelet igång på nytt där spelvändningarna blev vägvinnande och ”The Potters” har som bekant individuella kvaliteter när Bojan, Arnautovic, Shaqiri och Afellay finns att tillgå. Managern Mark Hughes har dock viss huvudbry över ett antal skador i backlinjen där lagkaptenen i mittlåset, Ryan Shawcross, saknas i första hand.

Hemmalaget är skadedrabbat, och det är i princip nästan endast alternativ till defensiven som utgår. Ryan Shawcross, Marc Muniesa, Glen Johnson, Charlie Adam, Marc Wilson samt reservmålvakten Shay Given är otillgängliga för spel. Geoff Cameron kan däremot, eventuellt, vara redo för en comeback.

stoke_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa parkerar alltjämt sist i tabellen och har hela 8 poäng upp till säker mark, och med tanke på att man kom från en seger så förvånades man ganska så kraftigt av att man var så pass tomt i tanken i den efterföljande omgången. Man såg stundtals direkt uppgivet ut i 0-6 förlusten hemma mot Liverpool där försvarsspelet havererade totalt och här väntar ytterligare en svår uppgift när man ska försöka plocka ihop bitarna som raserade senast. Remi Garde tog över ett hopplöst uppdrag i höstas med en trupp som är för svag för Premier League, och även om materialet framåt inte är så mycket sämre att jämföra med några av de övriga konkurrenterna i bottenskiktet så faller man på individuella brister i försvarslinjen och målvaktsspelet där man ger upp för mycket i alldeles för många spelmoment.

Bortalaget kommer till spel utan Jordan Ayew som alltjämt är avstängd samt Jack Grealish, Carlos Sanchez, Libor Kozak, Adama Traore och långtidsskadade Jordan Amavi.


Jag utgår från att hemmalaget kan få igenom sina spelvändningar samtidigt som man kunde ha det bättre ställt med alternativen i försvarslinjen. Aningen förvånad över att överspelet står sig så pass högt som den ändå gör. Stoke, som har gått över 2,5 i 7 av sina 8 senaste ligamatcher, har visat upp ett klart mer ineffektivt försvarsspel i Shawcross frånvaro, men lagets offensiva spets (vilket är trion bakom en striker som visserligen inte har fungerat lika väl) går nu upp mot ett väldigt lämpligt motstånd. Även här noterbart att Aston Villa, som måste gå för samtliga poäng, endast har gått under linan i två av sina 14 senaste ligamatcher. Överspelet på minst 3 gjorda mål men med hela insatsen åter vid 2 spelas med en insats strax över medel.

/Puyol