Britannia Stadium och hemmapremiär för Stokes del när man gästas av Arsenal i ett möte mellan två olika fotbollsstilar. Ett bortalag som gillar att spela kort och tekniskt medan det traditionellt starka hemmalaget går på fysik och längre bollar. Jag hittar ett antal intressanta drag i den här matchen.

  • Match: Stoke – Arsenal
  • Spel: Stoke – mål före den 63:e matchminuten
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 14.30

För att återgå till de olika spelstilarna, så har det här formats till ett mindre hatmöte av samma anledning. Arsenals mångårige manager, Arsene Wenger, har kritiserat Stoke vid flera tillfällen för dess tuffa spelstil, något som blev mer tydligt när en av hans spelare råkade ut för ett benbrott på den här arenan för något år sedan. Hemmapubliken brukar hetsa ganska bra när dessa lag möts, och klubbarnas mindre goda relationer till varandra har varit till Stokes fördel om man ser till resultaten här på Britannia.

Jag tycker att Arsenal har något spännande på gång, speciellt om man ser till den offensiva delen av banan vilket jag var inne på förra helgen. Värvningar som Cazorla, Podolski och Giroud är tecken på att man vill framåt även om man inte fick utdelning i premiären (Sunderland hemma) men det här får ses som en ännu tuffare uppgift.

Wilshere och Sagna är långtidsskadade och borta sedan tidigare. Rosicky och Koscielny saknas precis som senast. Frågetecken på målvakten Szczesny vilket skulle vara ett avbräck isåfall, och detsamma gäller Song på mitten (såld till Barcelona) vars fysik kommer saknas i en kamp som denna.

Personligen så är jag inte överdrivet förtjust av detta Stoke, men det är ett lag som ska ha respekt. Ända sedan avancemanget har man klarat sig kvar utan problem och man får ses som ett högst stabilt Premier League-lag. Framförallt så är man väldigt starkt och tryggt hemma på Britannia Stadium där man brukar knipa poäng mot topplagen.

Noterbart, sett till inbördes möten på den här spelplatsen, är att Stoke endast har förlorat en av 5 matcher. Det var just i den nämnda matchen där man råkade ut för en utvisning efter att en Arsenal-spelare bröt benet efter en tackling. Av dessa 5 matcher har man vunnit 3, och i alla dessa matcher gjorde man det första målet innan halvtidsvilan. Något som inte känns slumpartat då gästerna uppenbarligen brukar ha svårt att anpassa sig till det fysiska spelet och höjdbollarna via de långa inkasten på den smala planen.

Stoke kommer till spel med ordinarie manskap bortsett från Dean Whitehead (vilket briljant efternamn) som är avstängd efter att ha blivit utvisad i premiären (1-1 borta mot Reading).

Till en början så letade jag spel på hemmalaget att göra sitt första mål under den första halvleken. Hittade inte många bolag med spel på den varianten (Betsson) så jag testar den här varianten istället till ett odds som inte är mycket sämre. Stoke att göra mål i matchen innan klockan har tickat upp mot 63:00 spelas med en medelinsats. Ni hittar spelet under menyn ”mål” och därefter ”tid för lagets första mål”.

Kommer även testa ett flertal andra spel:
Stoke dubbelchans 1,70 (Unibet/Expekt) 2,5/10 units
Peter Crouch (Stoke) målskytt  3,80 (Nordicbet) 1/10 units
Över 3,5 kort 1,85 (Bet365) 2/10 units
Stoke att göra mål i båda halvlekarna 5,05 (Expekt) 0,5/10 units
Första målet i matchen via nick 5,00 (Bet365) 0,5/10 units

/Puyol