Vi vandrar vidare bland Premier League-arenorna där vi nu beger oss till Britannia Stadium för ytterligare en intressant drabbning. Stoke tar emot Arsenal med värdefulla poäng på spel i de nedre regionerna samt toppen av tabellen. Det här har, i vanlig ordning, varit svårspelad mark för besökarna och jag tror inte på något undantag den här lördagen heller. Jag vill ge hemmalaget bättre möjligheter till poängen än så här.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Arsenal
  • Spel: Stoke dubbelchans
  • Odds: 2,25 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00 1/3

Stoke krigar i vanlig ordning vidare i den undre halvan av tabellen även om placeringen, likt fjolåret, ser ut att ligga närmre till nedflyttningsstrecket även under den här säsongen. Mark Hughes har tagit över efter den mångårige managern Tony Pulis med ambitionen om att skapa ett mer spelande lag, något som ännu inte har gett några större framgångar. I nuläget 3 poäng ovanför det närmsta laget under strecket även om det man har börjat visa upp på slutet får ses som positiva tecken att jämföra med en period strax innan och efter årsskiftet där man endast lyckades plocka en poäng över 6 ligamatcher. Inför den svåra bortamatchen mot Manchester City, där man stod upp väldigt väl och förlorade med uddamålet, var man obesegrat i 3 matcher i följd där bland annat en hemmaseger mot Manchester United ingick. Man är likt föregående år svårspelade här på Britannia Stadium där endast Liverpool och Norwich har lyckats resa hemåt med samtliga poäng över de 13 matcherna som har spelats här under denna Premier League-säsong.

Hemmalaget kommer till spel utan den långtidsskadade Robert Huth i mittlåset, även om han närmar sig comeback med spel i reservlaget tidigare i veckan. Även Oussama Assaidi saknas. Frågetecken på Peter Odemwingie.

newdaily_020214_manchester

Arsenal såg ut att vara på nedgång, kanske inte över resultaten som har skapats men rent spelmässigt där de konstruktiva detaljerna har hackat något att jämföra med inledningen. Med det sagt stod för en väldigt imponerande insats senast och även om motståndet (Sunderland) stod för en bedrövlig försvarsinsats över 90 minuter så visade ”Gunners” återigen prov på ett par läckra kombinationer. En välbehövlig prestation och seger sett till att man endast hade vunnit en av de 4 föregående ligamatcherna vilket medförde att man har tappat lite mark i toppen, även om avståndet upp till serieledande Chelsea inte är mer än en poäng. Positivt även i jämförelse med förra helgen är att man har fått vila ut under veckan där varken Champions League- eller cupspel har funnits med på schemat. Däremot så har ”The Brit” inte varit någon bekväm historia för bortalaget som sedan 2008 endast har vunnit en av sina 6 tävlingsmatcher här.

Bortalaget har frågetecken på båda vänsterbackarna där man eventuellt kan komma till spel utan både Kieran Gibbs och Nacho Monreal. Theo Walcott, Aaron Ramsey, Abou Diaby och Kim Källström stryks sedan tidigare.


Även om Stoke har blivit ett mer spelande lag på senare tid, där den ökade produktionen av mål framåt gör att man inte enbart behöver förlita sig till en fullgod försvarsinsats, så är man alltjämt kapabelt till att stå för det mer fysiskt kompakta spelet också och jag ser det inte som någon slump att just Arsenal har haft sina svårigheter här. Stoke har traditionellt sett haft en tendens att vrida upp prestationerna när topplagen gästspelar där man har besegrat både Chelsea och Manchester United samt tagit poäng och nollat Manchester City hemma i borgen under den här säsongen. Konstruktiviteten hos bortalaget kommer testas mot ett motstånd med en lågt placerad försvarslinje som har en förmåga att sälja sig dyrt i matcher av den här karaktären.

Halvgarderingen/dubbelchansen testas på hemmalaget, Stoke att undvika förlust spelas med knappa medelinsatsen.

/Puyol