Vi beger oss mot Saint Louis igen för ett tredje och avgörande möte mellan CardinalsReds, avgörande möte trodde jag aldrig jag skulle få skriva men efter att Cardinals pitcher Wainwright igår, i stort sett gett bort 7 runs till Reds vann bortalaget med 9-8 och utjämnade denna matchserie. Urkass insats av Wainwright som var den stora anledningen till Reds-vinsten. Annat på kullen ikväll när Cardinals ställer upp med stabile Michael Wacha. 

  • STL Cardinals – CIN Reds 
  • Speltips : STL Cardinals hcp -1 (Void vid uddaruns-vinst)
  • Odds: 1.77 @pinnacle
  • Insats: 5/7 units
  • Spelstopp: 20.15

Startande för CIN Reds - 

Jon Moscot, som gör sin första match i högstaligan detta året efter att ha varit nere i de lägre divisionerna och kastat. Moscot startade 3 matcher förra säsongen för Reds, gick 11 innings och över dessa 11 innings släppte han 11 hits & 6 runs med en 1.37 ERA. Moscot är i klass med Melville som jag skrev om i förrgår, aningen bättre men det är inte mycket som skiljer dessa två åt. Moscot kastade under springtraining med Reds 8.2 innings och då släppte han 12 hits 9 runs med en 1.50 WHIP. Inga supersiffror alltså varken förra säsongen eller under springtraining. Nämner återigen att killarna han kastade emot under försäsongen inte var eller är i närheten av vad Moscot ställs mot ikväll. Att Moscot kast inte har någon super-hastighet är också, värt att nämnas.
cardscin_1200x630

Cardinals ställer upp med Michael Wacha ikväll, en av mina favoritkastare som förra säsongen hade ett 17-7 WIN-LOSS med en 3.38 ERA över 181 kastade innings. Wacha gjorde en riktigt vass insats i hans senaste match då han gick 6 innings och släppte endast 4 hits och fick med sig 7 strikeouts.

Saint Louis för övrigt är just nu ligans mest offensiva lag och det är väl inte så himla konstigt med tanke på hur man har spelat sista 7-8 matcherna, hur många runs man slagit in och hur många hits man fått i varje match. 7.36 Runs  och 10.20 hits snittar man per match, det vänner, är helt outstanding siffror. Man har 4-5 spelare som slår i förtrollande siffror när när dom kommer upp i boxen och övriga är precis bakom dessa herrar med ett snitt på 0.270.

Med en betydligt stabilare pitcher för Cards på kullen ikväll och med deras otroliga offensiva styrka som bara fortsätter att gå i rätt riktning kan Reds till skillnad från igår få en betydligt tuffare uppgift. Att man också ställer upp med en ostabil Moscot underlättar inte uppgiften varken för Moscot själv eller för defensiven för Reds som har varit lite knackig. Nej, jag kan inte se något annat än att Cardinals avslutar denna serien med en vinst. Cardinals -1 ger oss 1.77 hos pinnacle och jag plockar direkt! 

/MSrekare