Härliga Saint Louis är stoppet ikväll där sista matchen ska spelas mellan giganterna Cardinals – Cubs. En serie som,trots att Cubs har tagit båda inledande matcherna, har varit jämn och otroligt spänd. Cubs vann första matchen med 5-0 efter en pitcher-kollaps och man vann som sagt även igår detta med 2-1. Kikade på matchen i repris och ja jisses Cardinals, den matchen skulle man ha haft. Men, bra pitching från Cubs sida och ett par bra defensiva spel satte stopp för Cards. Avslutande match ikväll alltså och här låter Cardinals inte detta bli en sweep.

  • STL Cardinals – CHI Cubs
  • Speltips: STL Cardinals ML
  • Odds: 1.90 @pinnacle
  • Insats: 5/7 units
  • Spelstopp: 19.45

Startande pitcher för CHI Cubs - 

Kyle Hendricks, gick i hans senaste match,detta mot Rockies, 6 innings där han släppte 7 hits samt 4 runs och landade på en 0.95 WHIP. Mediåker insats kan man tycka, om det nu hade varit mot till exempel just Cardinals. Fallet nu var ju att han mötte Rockies, som är rankade till att vara ligans top 3 sämsta lag denna säsongen och släppte alltså 7 hits 4 runs. Inga bra siffror alls för Hendricks som var överallt förutom just i boxen. Kastade mycket bollar nedanför catchern och och när han kastade i boxen, fanns inte hastigheten med alls och en del resulterade i hits för Rockies. Hade han mött ett bättre lag då hade siffrorna kunnat gå till det ännu värre för Cubs-pitchern.

Startande för STL Cardinals - 

Carlos Martinez, gick i sin senaste match mot Reds 7 innings. Martinez släppte 6 hits och 3 runs och landade på en 1.07 WHIP. Martinez strikeade ut 6 personer över 7 innings och med rätt fokus hade siffrorna kunnat nå 8-9 då många 2-2,3-2 lägen fanns. Istället för strikeouts resulterade det i popups eller groundouts för Cards-pitchern. Trist för honom men Martinez var nöjd ändå. En bra insats senast alltså och med den kontrollen han hade senast över bollarna ska han kunna hantera kvällens Cubs även bättre än Reds. Hade kunnat gå mer innings senast då det fortfarande fanns energi i kasten kvar men man valde att plocka av honom för att inte riskera matchen.
cardscubs

För övrigt har vi inte sett till något vidare offensiv från någon av lagen i denna serien och jag är övertygad om att denna matchen kommer vara liknande de matcher som har spelats. Få runs, bra pitcher-uppvisningar och en hel del svingar som inte riktigt kommer åt bollen. Fördelen helt klart till Cardinals som för det första har visat ett bättre offensiv så här långt in i säsongen och för det andra, möter en pitcher som har betydligt sämre form än vad Martinez för Cardinals har. Ett möjligt scenario jag målat upp är att Hendricks inte är redo för denna sorten av match och att han håller första 2-3 inningsen men att han sen kastar bort sig själv eftersom han inte riktigt visat att han har kontroll över sina bollar, samtidigt som Cards pitcher har varit jämn de matcher han kastat i, att Cards dessutom sitter på en mer offensiv styrka underlättar inte för Cubs-pitchern.

Återigen väntas Busch-Stadium vara slutsålt, en ostabil Hendricks för Cubs och ett Cardinals som hittills inte riktigt haft turen på sin sida men, som har visat att man är på samma nivå som Cubs. Bortalaget har chans på att sweepa Cardinals ikväll, något Cards inte kommer tillåta och med bra förutsättningar tar Cards och reducerar denna serie när man dessutom ställer upp med bästa möjliga uppställning. 1.90 på Cardinals hos pinnacle tar jag utan att blinka.

/MSrekare