Återigen mot favoriten Saint Louis där ett riktigt spänt tungviktsmöte ska spelas inatt och första mötet av tre i denna serie ska gå av stapeln. Ett Cardinals som fortsatt på det vinnande spåret och kommer senast ifrån en 4-3 vinst mot Reds där man vann serien med 2-1 och ett Cubs som kommer från en 2-0 förlust mot ligans kanske sämsta lag,Rockies. Cubs förlorade dessutom serien mot Rockies efter ett par svaga insatser i matcherna.

  • STL Cardinals – CHI Cubs
  • Speltips: STL Cardinals Moneyline
  • Odds: 1.95 @pinnacle
  • Insats: 4/7
  • Spelstopp: 02.05

Startande för CHI Cubs - 

John Lackey, spelade i självaste Cardinals förra säsongen där han gick för en 2.77 ERA över 33 starter och ett 13-11 WIN-LOSS record. 211 strikeouts över 218 pitchade innings och en WHIP på 1.21. Bra siffror för Lackey i Cardinals-tröjan förra säsongen alltså, trots detta har Lackey börjat denna säsongen mindre bra då han just nu går för en 5.68 ERA. Lackey har släppt 14 hits och 8 runs över hans 12 pitchade innings såhär långt. Hade för övrigt en bedrövlig springseason med Cubs då han gick 13 innings och släppte 17 hits/10 runs. Halvbra start på säsongen alltså och någon vass pitching har inte setts till.

Startande för STL Cardinals - 

Mike Leake, som just nu går för en 6.97 ERA över hans första två matcher där han släppt 15 hits samt 8 runs över hans 10 pitchade innings. Gjorde en bedrövlig förstamatch för säsongen men steppade upp aningen i hans andra start mot Brewers då han gick 6.1 innings och släppte betydligt mindre än första matchen samtidigt som han visade upp en bättre kontroll över kasten. Leakes nackdel är att han kan bli stressad när bortalaget börjar svinga på varje pitch, att han känner sig hotad och börjar själv expandera strikeboxen, vilket 4/5 gånger leder till balls. Nu har jag kikat på hur Cubs spelade i serien mot Rockies och att svingar ska vara ett problem för Leake i nattens match ses med liten chans då Cubs hade ett otroligt dåligt, offensivt spel. I varje match, mot Rockies, i tre matcher. 
cardscubs

Cardinals har fortfarande en skyhög snitt-siffra när det kommer till indragna runs per match, nämligen 7 stycken runs och med denna siffran toppar man ligan på den offensiva biten. Om vi ska prata om den defensiva biten, släpper Cardinals cirka 4 runs per match som ändå får ses som godkänt eftersom man fortfarande har en topp-placeringen i ligan. Inte bäst, men inte långt ifrån. Cardinals vilade igår sina 5 bästa spelare i uppställningen, just på grund av matchen idag. Man ställer upp med bästa möjliga uppställning och hade detta varit årets final man spelade, så hade det varit denna uppställning som fått spela.

Cubs hade 7 runs inslagna på 3 matcher mot Rockies, man såg helt enkelt inte bra ut offensivt och det gör man inte när man knappt slår på en boll och inte springer mellan baserna. Det var just sådär Cubs var, passiva, man sprang inte, slog inte för den delen heller och lägg då till dålig pitching därefter så får vi vad Cubs precis fick. Förlust med 2-1 mot Rockies. Värt att nämna, Cardinals större fördel ikväll är just Lackey. Vartenda spelare i nattens uppställning känner till hans sätt att kasta på, hans sätt att tänka på och hans taktik. Det, är en mycket större fördel att dom kan hans,än för han deras slag.

Nu säger jag inte att Cubs är usla, men dom har absolut inte sett bra ut och den potential som finns där har vi inte fått se samtidigt som Cardinals har levt upp till sina förväntningar plus lite till. Ett fullsatt Busch Stadium, ett heltaggat Cards och med Leake som hittat tillbaka till hans kontroll över kasten, är 1.95 på Cardinals helfestligt.

/MSrekare