Ytterligare en UFC-gala som pga ett antal andra händelser inom sporten har gått under radarn, och ser man även till startfältet här i Adelaide i södra Australien så är även det förståeligt. Vi har dock ett väldigt intressant ”main event” och tungviktsmöte framför oss där sympatierna kommer gå till den meriterade veteranen från grannen Nya Zeeland. Mark Hunt tar sig an Stipe Miocic där vinnaren bibehåller sin position i viktklassens toppskikt där jag inte kan räkna ut en underdog med ”Super Samoans” kvaliteter.

  • Match: Stipe Miocic – Mark Hunt
  • Spel: Hunt
  • Odds: 3,00 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 05.00 10/5

Stipe Miocic (12-2) imponerade enormt mot den fd mästaren Junior Dos Santos där han likväl kunde ha tagit hem en oerhört jämn poängseger. Med prestationen i sig förlorade han dock inte mycket, där han nu återigen är inblandad i en matchning för toppskiktet, och han visade återigen prov på några unika drag för den här viktklassen. Han rör sig oerhört bra för sin storlek och kan bibehålla en jämn nivå och nästintill samma rytm över 3 till 5 ronder, vilket är relativt ovanligt bland tungviktare. Till det här mötet hade det varit klokt av honom att variera sin tekniska boxning med att försöka sätta attacker mot mattan för att minimera motståndets stand-up.

Mark Hunt (10-8-1) kom till mötet med Fabricio Werdum med endast en förlust över sina 7 föregående matcher med förberedelser som var långt ifrån optimala, men trots det stod han för en riktigt bra insats där han var i ledning tills han blev knockad efter ett fint tekniskt nummer från motståndet. ”Super Samoan” är som bekant en högst meriterad striker och måste ses med goda möjligheter till att slå ut vem som helst i den här divisionen så länge drabbningen hålls stående. Även om han, till skillnad från motståndet, inte kan dra fördelar från en match som går förbi de inledande ronderna så rör han sig förhållandevis bra trots kroppsformen med ett underskattat nedtagningsförsvar.


Så länge Mark Hunt inte är utslagen eller ligger på rygg så är han aldrig ute ur en match och jag vill se honom som ett av de absolut mest intressanta underdog-dragen som går att hitta i dessa tillställningar. Jag misstänker att merparten av det här mötet, inledningsvis, kommer hållas på fötterna och jag tror inte att Miocic, som måste vara väldigt noggrann med hur han rör sig i ytorna inom räckhåll för motståndets paradslag, klarar av att absorbera lika många av de tyngre slagen i det här mötet att jämföra med det han tog senast mot JDS. Hunts ”KO ability” går inte att räkna bort till 3 ggr. Mark Hunt spelas som segrare med en insats under medel.

/Puyol