Det femte spelförslaget från nattens gala hämtas från en match utanför huvudkortet. Stephen Thompson och Nah Shon Burrell är två spännande inslag i UFC i något som kan bli en riktigt underhållande och teknisk match. Avvaktade invägningen innan jag valde att spika det här alternativet, och i mitt tycke så är nog favoriten ett lämpligt alternativ här.

  • Sport: Kampsport
  • Liga: UFC
  • Match: Stephen Thompson – Nah Shon Burrell
  • Spel: Thompson
  • Odds: 1,61 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 26/5 01.00

Nah-Shon Burrell (9 vinster, 2 förluster) missade, för den andra matchen i följd, vikten om än med knapp marginal. Att det upprepar sig är något oprofessionellt och märkligt när man är ny i organisationen, där det antingen är fel på inställningen eller någon mindre skada som har stört uppladdningen. Även om han kallades in som ersättare till den här matchen (Amir Sadollah drog sig ur pga skada) så har han haft gott om tid på sig vad gäller förberedelserna inför matchen. Det knappa kilot som han låg över bantades ner under det andra försöket.

20130524070722_IMG_8917

Även om Burrell kan vara ett litet snäpp bättre byggd för just MMA, vilket det här är, än sin motståndare så misstänker jag att den här bataljen kommer hållas stående över större perioder, och där ska han vara numret mindre. Stephen Thompson (6 vinster, 1 förlust) är en av de mest dekorerade kickboxarna i landet där han gick 20-0 innan han skiftade sport. Samma disciplin har dock varit ett vinnande koncept även här. I mitt tycke gjorde han bra ifrån sig mot en så pass slipad och vass veteran  och brottare som Matt Brown, en förlust han kan ta lärdom av. Kvällens motstånd har en tendens till att inte vara alltför försiktig, vilket kan passa ”Wonderboy” i slagväxlingarna.

Burrell blev bl.a. rökt mot en betydligt mer medioker svensk i Chris Spång (fick nyligen kicken från UFC) vilket får ses som en fingervisning på just det.


Medelinsatsen på Thompson som segrare. Matchen ingår i det sk preliminary card och går alltså innan underkortet, de sänds på UFC:s Facebook-sida.

/Puyol