stepanek Jerzy Janowicz är inom topp20 men är fortfarande ung och oslipad. Han är ett ruskigt temperament och har en förmåga att svaja ordentligt under matcherna. I måndags krossade han en usel Kyle Edmund, idag väntar en mycket tuffare uppgift.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: Radek Stepanek – Jerzy Janowicz
  • Spel: Över 40,5 games i matcher
  • Odds: 1,76 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.30

 

Radek Stepanek har haft en tungt år och genomled grussäsongen med ännu färre poäng än vad han räknat med. Men nu tycks han äntligen hittat lite form. Tjecken spelade en challenger på grus innan Wimbledon och följde upp det med två solida insatser i Eastbourne.

Stepanek är ju erkänd för att älska snabba underlag och gräs passar således väldigt bra. Janowicz å andra sidan är riktigt bra på gräs. Han har 10-4 på gräs genom åren, men har aldrig vunnit i Wimbledon i raka set.

Janowicz imponerade mot Kyle Edmund i öppningsrudan, men britten är också hjälplöst dålig. Han har en backhand som inte ens räcker till på future-nivå, så något vidare test var det inte frågan om.

Stepanek slog kvalspelaren Matt Reid som på något vänster krånglade sig in i huvudturneringen. Hur det gick till vet jag inte, men stortorsk blev det.

Tjecken är ju en dubbelspecialist med stora kvalitéer vid nät. Jag räknar med att han håller runt 90% av serve-gemen och då ska han bara behöva vinna.

På 28 framträdanden i Wimbledons huvudturnering har Stepanek bara förlorat i raka set två gånger. Mot Andy Murray 2005 och Michel Kratochvil.

Jerzy Janowicz har på fyra framträdanden i huvudturneringen inte förlorat någon match i raka set. Något säger mig att den trenden kommer att hålla i sig.

Jag utgår från att fyra set spräcker linan på 40,5 games.