Radek Stepanek är tillbaka ifrån sin skada och det såg inte bra ut förra veckan samtidigt som en Gulbis i storform kommer och ska ta mycket poäng i veckan.

  • Matchen : Stepanek – Gulbis
  • Liga : ATP Barcelona
  • Speltips : Gulbis -1.5 set i matchen
  • Odds : 1.72 @ Pinnacle Sports
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 13.00

Radek Stepanek ifrån Tjeckien är en av dom mest hatade på touren, en av dom fulaste också. Som tennisspelare är han dock bra, han besitter väldigt bra dubbel kvalitéer och tillsammans med Leander Paes är dom ett av världens bästa dubbelpar. Radek har en väldigt bra första serve tillsammans med en bra volley som han gillar att kombinera med och spela mycket serve och volley.Stepanek spelar sina grundslag otroligt flakt vilket passar utmärkt på hardcourt spel då dom snarare bara ”glider” på underlaget och inte studsar så mycket, men nu när denna matchen spelas på grus och bollen kommer studsa mycket mer än det gör på hardcourt så kommer det att passa Radek fruktansvärt illa. Han kommer tillbaka ifrån en skada och han imponerade inte sist emot Andujar Alba där han fick torsk i två raka med breaks.

Att han nu får möta tennisens bad boy Ernests Gulbis ifrån Lettland som är en av mina favorit spelare är rätt kul, jag tror det kan bli mycket skit i denna matchen. Dock är Gulbis otroligt van med sådant då han gillar att smälla rackets i backen, men nog om det. Gulbis besitter top 10 talang och han kommer att hamna där, frågan är bara när. Han har en riktigt bra första serve och sedan är hans stora vapen hans grundslag, hans forehand är riktigt bra och det känns som att han kan slå vinnarslag varsomhelst med den men det blir såklart svårare på gruset men han är en bra grus spelare som han visade i andra set emot Monaco i Monte Carlo. Han kan spela med säkerhet och sedan växla tempo och tvinga motståndarna till misstag.

Jag tror att Stepanek får det otroligt svårt emot en Gulbis i storform, speciellt nu när Stepanek inte har spelat så mycket på sistone.

Lycka till!

/Lidde

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba