UFC återvänder till Japan och Saitama  där ett antal sköna lirare och legendarer har fått plats på kortet. Finns ett par potentiella skrällvarningar i den här galan där jag framförallt skulle vilja lyfta fram en i tungviktsmötet mellan holländaren Stefan Struve (25-5) och nya zeeländaren Mark Hunt (8-7). Tycker att den här matchen kan bli än mer viss än vad oddsfördelningen tyder på och testar det här objektet med en mindre insats.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Stefan Struve – Mark Hunt
  • Spel: Mark Hunt
  • Odds: 2,70 @ Ladbrokes
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 05.30

Ett möte mellan två fighters som har imponerat stort på slutet och vinnaren kommer ta ett fint steg uppåt i divisionen. Den här matchen står som co-main event och kommer gå tidigt på morgonen, svensk tid, där själva huvudkortet drar igång strax efter 04.00. Noterbart att fighten skulle ha gått i somras men sköts pga skada på en av deltagarna.

Stefan Struve har börjat bygga på en imponerande vinstrad i UFC och trots den ringa åldern på 25 år har han många matcher i bagaget. ”Skyscraper” får ses som ett lämpligt smeknamn då han är den längsta fightern i organisationen med sina otroliga 213 cm. En duktig striker om man ser till volym men i första hand en fantastisk grappler som har förmågan att straffa sina motståndare när matcherna väl går till mattan.

Mark Hunt är en sann veteran i gamet då 38-åringen har varit med i branschen ett bra tag. Innan mixed martial arts ägnade han sig åt kickboxning där han var ett stort namn här i Japan via bl.a. K1. Även den något mer kortväxte motståndaren har samlat på sig några fina skalper med 3 raka segrar. Som valet av gren kanske tyder på så har han sina främsta egenskaper i nävarna med en väldigt teknisk och tung striking.

Mark Hunt är den där ”old school”-typen som älskar att slåss. Stefan Struve har i mitt tycke en enorm potential om han får ihop bitarna – något han inte har ännu, fullt ut, och med det ser jag en lucka i favoritens spel under matchens inledning: Struves oförmåga att få utdelning för sin stora reach advantage och hans känsliga haka, som kan utsättas för risker i det här mötet. ”Super Samoan” Hunt må se matglad ut men bli inte lurade av det, han har verktyg i sin låda som gör honom till en farlig motståndare och underdog inatt. Det här är en extremt erfaren slagskämpe som har stått i ringen med några av de absolut bästa i viktklassen.

Förväntar mig en stående duell under inledningen, bl.a. tack vare att den fd K1-mästaren har visat sig vara en svår bit att flytta på och ta ner till mattan (har stoppat 17 av 20 nedtagningsförsök i UFC) där några aspekter bör tala till hans fördel den första halvan av matchen så länge orken finns där. Återigen, Struves största svaghet ligger i att han inte är särskilt stryktålig (4 av 5 förluster via knock där han har varit illa ute några gånger till utöver det) medan Hunt är numret större stående med en väldigt fin haka, så även en tungviktare som slår hårt. Desto längre det här går så ökar favoritens chanser till att eventuellt ta ner det här till mattan för ett avslut, men 2,70 på en så pass erfaren striker är alltid av intresse.


Super Samoan testas som vinnare i det här mötet.

/Puyol