Åttondelsfinalsrundan av Europa League ska inledas här och vi börjar på Arena Nationala i den rumänska huvudstaden. Steaua tar emot de engelska giganterna Chelsea i det här dubbelmötet som egentligen kunde ha haft en starkare favorit. Tror dock att hemmalaget kan stå upp på ett bra sätt här av olika orsaker och spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Steaua Bukarest – Chelsea
  • Spel: Steaua Bucaresti +0,5
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Steaua är inte direkt något lag man följer helg in och helg ut, men det går att utläsa att man går mot en alldeles lysande säsong. Man har stått för bra prestationer på den här nivån och större uppgifter väntar i framtiden då man går mot ligasegern i överlägsen stil. Man placerar sig hela 12 poäng före tvåan, och dessutom 20 poäng före Cluj som var landets bidrag i Champions League den här säsongen. Chelsea är de regerande mästarna där, men en tredjeplats i gruppspelet ledde till spel i den här något mindre prestigefyllda turneringen. Det engelska intresset brukar vara något svalt här, vilket ställer en del intressanta frågor i överlag då formen inte har varit briljant den senaste tiden. Man fick dessutom slita för att ta sig till den här rundan.

Steaua kommer till spel utan högerbacken Daniel Georgievski. Chelsea har Demba Ba, Yossi Benayoun och Oriol Romeu. De två sistnämnda ses knappast som några avbräck, men man kan nog förvänta sig att någon nyckelspelare kommer vilas, där det har funnits frågetecken kring Juan Mata och Ramires.

Om de här lagen hade mött varandra i ett Champions League-gruppspel så hade bortalagets favoritskap varit något större. Över 180 minuter var man på väg mot förlängning mot tjeckiska Sparta Prag efter ett sent segermål på bortaplan (0-1) samt ett sent kvitteringsmål (1-1) i returen hemma på Stamford Bridge. Det säger kanske lite om den mentala inställningen inför den här turneringen, utöver att man absolut inte är på topp i nuläget. Det har varit en del turbulens med fokus på tränarfrågan (Rafa Benitez gick loss under en presskonferens nyligen) och man har viktigare uppgifter framför sig med FA-cupen redan på söndag (Manchester United borta) samt att göra tillräckligt bra ifrån sig i ligan för att kvalificera sig till CL nästa säsong, vilket är direkt livsviktigt för en klubb med liknande ekonomiska utgifter.

Steaua bör se sin stora chans i att få med sig ett bra resultat via hemmabanan om man ska kunna avancera och här är man erkänt urstarkt. I ligaspelet har man vunnit 14 av 14 matcher efter att endast ha släppt in 4 mål. Skillnad på motståndet här, men på vägen hit ska man komma ihåg att man skickade ut Ajax som placerade sig före Manchester City i sin CL-grupp. Det här är en väldigt stor match för rumänerna medan motståndet kan ta lätt på uppgiften, och på så sätt tror jag verkligen att man kan tävla med Chelsea, framförallt i den här matchen.


Siffrorna har sänkts en del på hemmalaget sedan oddsen släpptes, ska bli intressant att se åt vilket håll det kommer röra sig mot avspark. Kommer därför hålla mig till en insats strax under medel. Spelar på att rumänerna klarar sig undan en förlust (+0,5 innebär dubbelchans/1x) i öppningsmatchen.

/Puyol