Spanska Sevilla har rest till Belgien för att gästa Standard Liege i den tredje omgången av Grupp G i Europa League. Belgarna har inte visat upp något större försvarsspel inledningsvis på säsongen, vilket jag inte heller tycker att Sevilla gjort på resande fot. Kan det innebära en del mål här?

  • Match: Standard Liege – Sevilla
  • Spel: över 2,5 (goal line)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Standard Liege går otroligt knackigt i den belgiska Jupiler League där man sladdar på en 12:e plats i nuläget med lika många poäng på kontot. Jag ser inga problem i det offensiva spelet och laget har även gjort 19 mål framåt på sina 11 ligamatcher, vilket känns som en bra siffra. Men kikar vi i andra änden av planen så håller defensiven inte alls samma klass som det offensiva. Hela 23 mål har man släppt in på 11 matcher, vilket blir nästan exakt två insläppta mål per match. Det är den sämsta siffran i hela Jupiler League just nu, och därför känner jag att man kan vara illa ute här. Sevilla har ett mycket kapabelt anfall och ges man ytor i kontringsspelet så kommer man hugga direkt. Kikar vi till målrika matcher så har 8 av 11 ligakamper för Standard Liege gått över 2,5 mål. Nu höll man förvisso nolla i öppningsmatchen av Europa League när Rijeka (2-0) kom på besök, men nu är det betydligt tuffare motstånd.
Hos hemmalaget stryker vi idag Carcela-González (mittfält), Enoh (mittfält) och Stam (back).

standard-liege-hd-logoSevilla_200x200

Sevilla har till skillnad från sina belgiska motståndare öppnat ligaspelet på ett mycket övertygande vis. Man placerar sig som tvåa bakom Barcelona i nuläget och har imponerat stort i det offensiva spelet, precis som förra säsongen. Men defensivt gillar jag inte Sevilla och jag tycker även det är där som laget har sina svagheter, speciellt mot lite tyngre lag. Nu har man släppt in åtta mål så här långt i ligaspelet på lika många matcher, vilket kanske inte är någon dålig siffra. Men så fort man varit på resande fot så har försvaret tenderat att vara lite sämre än hemma på Ramon Sanchez Pizjuan, för sex av åtta ligamål har nämligen släppts in på bortagräs. Man släppte även in två mål i sin senaste match i Europa League, då man fixade en pinne på övertid borta mot Rijeka (2-2). Med tanke på att man spelade nästan hela andra halvlek med en man mindre så var det trots allt en godkänd poäng. Det kommer roteras en del idag enligt tränare Emery, men bredden hos Sevilla är sylvass så jag tycker det kvittar vilka som startar.
Några som inte kommer till start är dock Barbosa (skadad), Vitolo (skadad) och Kolodziejczak (avstängd) som inte rest med till Belgien.


Det brukar svänga en del när Sevilla spelar fotboll och onekligen ser det ut som det svänger en del när Standard Liege spelar också om vi kikar till resultaten i ligaspelet så här långt. Det känns därför som att det kan bli en del mål på Maurice Dufrasne i kväll så vi testar ett spel på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy