Vi går in på femte dagen här i Wimbledon och vissa spelare har imponerat och vissa har inte gjort det, en som har imponerat är Stakhovsky och en som inte har imponerat något speciellt är Chardy.

  • Matchen : Stakhovsky – Chardy 
  • Liga : ATP Wimbledon
  • Speltips : Stakhovsky att vinna matchen
  • Odds : 1.77 @ Pinnacle Sports
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 16.00

Jag rekade emot Stakhovsky förra matchen och ack så fel jag hade, det är någonting med denna mannen och Wimbledon, han har inte släppt ett set ännu här och det är riktigt imponerande, speciellt om man tänker på att han mötte Gulbis i förra matchen. Stakhovsky säger att det är speciellt med han och Wimbledon och jag börjar förstå varför, han servar otroligt bra här och hans spel passar utmärkt på gräset. Han får in returerna bra här och spelar aggressivt vilket kommer passa perfekt emot dagens motståndare. Han har släppt till 3 breakbollar hittills i turneringen och det är bara Berlocq som har lyckats förvalta en till ett break.

Jeremy Chardy är en spelare som har en enorm forehand och en enorm första serve men om han inte får in första serven så får motståndarna en enorm möjlighet att kunna slå den på hans backhand som är i princip urusel. Han är även en spelare som ”gillar” att göra misstag, han gör väldigt många misstag i matchen för att han försöker hitta vinnare och nu när spelet inte stämmer så blir det för många misstag. Han vart till exempel breakad sex(!) gånger emot en spelare som Matosevic som inte är världens starkaste spelare och det talar mer och mer för att Stakhovsky ska kunna rubba denna Chardy idag. Sedan även att hans match emot Matosevic tog ungefär 4 timmar talar ju inte mer för Chardy.

Om Stakhovsky fortsätter på den inslagna vägen så ska detta gå vägen för han har såpass bättre form och är en bättre spelare här på gräset.

Lycka till!

/Lidde