Båda lagen kommer från övertygande insats där Stabaeks insats ändå får ses som något extra då man tvålade till Rosenborg på deras egen hemmaplan i senaste omgången. Stromsgodset vann dom också i sin senaste match med stora siffror. Historiken säger målrikt och det återstår att se om även denna match blir det.

Match: Stabaek – Stromsgodset
Spel: Över 2.5
Odds: 1.63 @ Betsafe
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 20/5 20:05

Stabaek som gick upp till Tippeligaen denna säsong har inlett säsongen på ett övertygande sätt. I senaste matchen lyckades man med bedriften trots att man från början var stora underdogs att vinna mot Rosenborg borta med fina 3-1. På nio matcher hittills har man fem vinster och hemma så här långt har man fått ihop 3-2-0 med 8/8 i mål. I tabellen ligger man på en 6:e plats och har hängt med bra på den övre halvan av tabellen. Stabaek har nu två raka vinster och hoppas så klart på en tredje i denna match vilket på förhand kan bli tufft. Pablo Fontanello är avstängd i denna match, tveksam till spel är Craig Henderson.

stabaek_200x200stromsgodset_200x200

Stromsgodset är hittills det bästa hemmalaget i ligan med fem vinster, borta har man däremot varit mänskliga och har skrapat ihop 1-2-1. I senaste matchen hade man inte större problem med att besegra Sarpsborg 08 med 4-1, i matchen dessförinnan fick man 2-2 borta mot Molde. I tabellen ligger man inför denna omgång på en 2:a plats två poäng bakom Molde som man förlorade mot i näst senaste matchen. Frågetecken finns på Mounir Hamoud inför denna match, saknas gör Jorgen Horn och Lars Saetra. Stromsgodset har haft problem med skadade spelare i försvaret där ibland Saetra, dock har man också fått tillbaka försvarare så det lär nog lösa sig ändå för laget.

Två lag med bra form drabbar samman och som dessutom har visat att man kan göra mål och har anfallare i form. Stabaek har spelat stabilt hemma så här långt och hela laget spirar av självförtroende efter senaste vinsten mot Rosenborg, en insats där man visade att man kan när det gäller. Stromsgodset har som sagt varit mänskliga på bortaplan och trots det får man ändå ses med klar fördel i denna match då man ändå är det något bättre laget. Lagen har tillsammans ett målsnitt på 3.22 så här långt på säsongen. Tidigare möten vittnar också om målrika tillställningar och jag tror faktiskt att vi kommer att få se något liknande även i denna match med tanke på att båda lagen har anfallare i form och har mänskliga försvar. Över 2.5 spelas med måttlig insats.