Toppen mot botten i den här matchen och jag har saken klar för mig!

Stabaek – Rosenborg
Spel: Rosenborg -1 (Asian handicap)
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 7/10

Spelstopp: 19.00

Stabaek är genomusla och man kommer med största sannolikhet ramla ur Tippeligan denna säsongen. Man ligger klart sista i tabellen då man har hela 8 poäng upp till det lag som ligger näst sist och ännu fler poäng upp till säker mark. Lagets form säger det mesta, 1 seger och 9 förluster på lagets 10 senaste matcher. Segern kom näst senast på hemmaplan mot bottenkollegan Sandnes med 2-1. Många talade om att det skulle vända för laget men så blev det knappast då man blev överkörda med hela 4-1 senast borta mot Haugesund. Nu möter man Rosenborg som är i bra form och som är starka på bortaplan.

Rosenborg har som sagt mycket fin form då man har många matcher bakom sig som obesegrade. Förra matchen slutade 1-1 på hemmaplan mot Viking men det var mitt uppe i hårt matchande i Europa League då man hade returmöte med Legia Warzawa. Nu har man slått ut dem efter en stark match senast då man vann med 2-1. Nu slipper man tänka på det och kan fokusera på ligan igen och Stabaek bör vara en munsbit för laget, även om man har bortaplan. Före 1-1 matchen mot Viking hade laget två raka imponerande 3-0 segrar mot Sogndal och Ålesund.

Något som verkligen talar för mitt spel här är att Stabaek är Tippeligan sämsta hemmalag med reusltatraden 2-1-7 och 10-22 i målskillnad. Segrarna är tagna mot bottenkollegor och den oavgjorda matchen kom i premiären mot mittenlaget Ålesund. Nu möter man seriens bästa bortalag och det lär inte bli lätt. Om man ser till Stabaeks hemmaförluster så har man förlorat 6 av sina 7 förluster med 2 mål eller mer!

Rosenborg är seriens bästa bortalag med fina raden 4-5-0 och 16-8 i målskillnad. Man vinner tyvärr inte så stort särskillt ofta på bortaplan, bara 2 gånger av 4, men nu möter man seriens sämsta bortalag så man bör göra det men jag fegar lite och väljer aisan handicap. Den som vågar får ett betydligt finare odds för raka handikappet. Förra bortamatchen vann man med 3-0 mot Sogndal som också är ett bottenlag.