Helg och en ny omgång av Bundesliga 2. Båda lagen har spelat Cup under veckan som gått och kommer från helt olika insatser vilket kan komma att betyda en del i denna match. Jag tror att ett av lagen tar chansen.

Match: St. Pauli – Sandhausen
Spel: St. Pauli
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 22/8 18:30

stpauli_200x200sandhausen_200x200

St. Pauli har gått trögt så här långt av starten på den nya säsongen och man har endast lyckats få ihop en enda poäng på dom två matcher man spelat. I senaste matchen förlorade man borta mot Aalen med 2-0. Förra säsongen hade man problem stundtals med att hitta målet och det verkar som om denna säsong startat lite som den förra slutade. I tabellen ligger man efter två matcher på en 15:e plats. Man var inte det bästa hemmalaget förra säsongen med 5-5-7 och vi får hoppas att man putsar till dom siffrorna denna säsong. Man gjorde bra ifrån sig i Cupen under veckan och vann med 3-1 mot Rathenow. Man har i stort sett hela manskapet att välja bland, dom enda frågetecken som finns till denna match är på Halstenberg och Sobiech.

Sandhausen har startat på samma sätt som dagens motståndare dock imponerade man när man i senaste matchen i ligan lyckades spela 1-1 hemma mot Kaiserslautern. Man ligger precis ovanför Pauli på en 14:e plats i tabellen med bättre målskillnad. Borta förra säsongen var man inte bra lag och raden 5-3-9 säger en del, det är nog också något liknande vi kan förvänta oss av denna säsong på bortaplan. Sandhausen spelade också Cup i veckan, en match man inte vann utan förlorade med 4-1, Sandhausen var okoncentrerade bakåt och siffrorna säger det mesta. Man får tillbaka dom spelare som saknats och kan mönstra fritt i denna match.

St. Pauli ska vara det bättre laget och en vinst är precis vad man behöver just nu. Sandhausen gjorde en bra insats mot Kaiserslautern i senaste ligamatchen men visade i Cup matchen att man lätt tappar bakåt vilken kan komma att straffa sig i denna match. St. Pauli som haft svårt att göra mål fick verkligen igång målskyttet i Cupen i veckan vilket gladde tränaren och fortsätter man på samma spår kan detta bli en bra match. Jag tror att St. Pauli tar en knapp seger i denna match, en seger man verkligen behöver speciellt hemma inför fansen. Ettan spelas med liten insats.