St. Pauli kommer till den här matchen med en ny tränare vilket kan ge laget den push som behövs för att klättra i tabellen. Man ställs mot jumbon Cottbus men jag är långt ifrån säker på att man tar tre poäng här. Jag har hittat ett bättre spel!

St. Pauli – Cottbus
Spel: Under 2.5 mål
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.15

St. Pauli och huvudtränaren Michael Frontzeck gick skilda vägar efter storförlusten borta mot Kaiserslautern (1-4) senast. Ny tränare för laget är Gary Rowett som ska leda laget mot nya framgångar. Det här blir hans första framträdande som tränare för laget och det ska bli mycket intressant att se hur han kommer agera. Jag tror inte att det blir några radikala förändringar till den här matchen utan fokus kommer liga på defensiven där St Pauli normalt är väldigt starka. På sin hemmaplan har man släppt in 6 mål på sina 7 hemmamatcher den här säsongen och det får ses som helt okej för att vara ett bundesliga 2 lag. Innan förlusten kom Kaiserslatuern spelade man 0-0 hemma mot bortasvaga Sandhausen så formen i laget är inte något som imponerar direkt… Gary Rowett vill givetvis få en bra inledning som tränare för nya laget och en förlust kommer inte godtas så fokus på defensiven och försöka vinna matchen med 1,2-0 skulle jag tro.

Cottbus har det jobbigt för dagen då man ligger sist i tabellen och kämpar för sin överlevnad i Bundesliga 2. Man har visserligen spelat upp sig något den senaste tiden då lagets defensiv har sett stundtals riktigt stark ut. Lagets 4 senaste matcher har slutat 0-0, 0-0, 0-1 och 0-1 och då har man mött lag som är i klass med St Pauli eller bättre. Jag tror man åker till den här bortamatchen med förhoppningen om att spika igen bakåt och hålla nollan samt kontra in ett mål eller två. Cottbus kommer definitivt prioritera defensiven och när man ställs mot ett St. Pauli som har problem med att hitta målet och som även saknar sin bäste målskytt så känns underspelet väldigt bra till oddset 1.95. Cottbus har framförallt trion Charles Takyi, Marco Stiepermann och Boubacar Sanogo som offensiva hot men i mina ögon är dem inget som skrämmer och jag tror inte de kommer få alltför mycket att jobba idag.

bochum-stpauli-514
Vasse anfallaren John Verhoek saknas återigen för St. Pauli!

St. Pauli får återigen klara sig utan sin bäste målskytt John Verhoek (8/4) samt trion Fabian Boll (Mittfältare 8/0), Sebastian Maier (Mittfältare 8/2) och långtidsskadade Dennis Daube. Lägg därtill att man har frågetecken för målskytte senaste, Jan-Phillip Kalla, som dragits med en förkylning i helgen.
Cottbus har inga skador att oroa sig över men man saknar sin avstängde kapten Uwe Möhrle (12/0) här.

En annan sak som talar för spelet är att lagen ofta går under linan när de möter varandra. De två senaste mötena med varandra på St. Paulis hemmaplan har slutat 0-0 och 5 av lagens 6 senaste möten oavsett vilket lag som har hemmaplan har slutat med under 2.5 mål.

Kort summering:
St. Pauli har en ny tränare inför den här matchen vilket innebär att spelarna i truppen behöver höja sig ett par nivåer för att bevisa sin plats i startelvan. Man ska givetvis gälla som favorit mot ett svagt Cottbus men med tanke på att man inte direkt imponerar för dagen så avstår jag raka ettan och väljer istället underspelet här. Defensivt håller båda lagen hög nivå i mina ögon och när lagens offensiver har det svårt för dagen så känns underspelet givet! Ska vi säga 1-0?