Här har vi en Europa League kvalmatch. Den första vann IBV med 1-0 men nu tror jag på ett helt annorlunda resultat. Häng på!


St Patricks – IB Vestmannaeyjar
Mitt tips: HT/FT -  1/1
Odds: 2.40 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.45

Första matchen var en väldigt jämn drabbning där båda lagen skapade mycket men fick inte in bollen. Vestmannaeyjar försökte föra spelet mot ett defensivt St Patricks som utan tvekan var ute efter ett bra resultat till hemmamatchen. Vestmannaeyjar lyckades få in bollen på en straff vilket också blev slutresultatet då matchen slutade 1-0. Till den här matchen lär det bli en helt annan matchbild då St Patricks är starka på sin hemmaplan där man spelar med fullt självförtroende.

St Patricks är mitt inne i sin säsong där man spelat 21 matcher hittills. Man ligger på andra plats tätt bakom serieledande Shamrock Rovers som gick om dem i senaste omgången då lagen möttes. Tränaren i St Patricks sa att man haft koncentrationen på matchen mot Shamrock Rovers men nu när den är avklarad kan man återigen rikta full koncentration mot Europa League som man vill gå långt i. Eftersom man förlorade första matchen så är en vinst ett måste här och då laget visar full form så tror jag inte man ska ha några bekymmer med Vestmannaeyjar. Man är dessutom väldigt starka på sin hemmaplan och det talar för laget här. 

Vestmannaeyjar är ute i Europa för första gången och det är något överraskande då man bara för några år sedan låg i Islands andra division. Man ligger för dagen på tredje plats i sin serie efter 8 omgångar så det får väl ses som okej. Lagets svaghet ligger i spelet på bortaplan där man ofta har svårt att prestera på topp. Eftersom man har 1-0 att gå på så lär man försöka täta till matchen redan från start här men jag tror motståndet är för tufft. På hemmaplan är man starka och där kunde man vinna i en jämn drabbning, nu blir det betydligt tuffare…

Jag tror vi kan förvänta oss full fart redan från start från St Patricks här. Man kommer stressa högt och pressa bollhållaren redan från start och eftersom Vestmannaeyjar har några större bolltrollare så tror jag man kommer begå massor av misstag och kan St Patricks utnyttja det redan från start så tror jag man kan ha en komfortabel ledning redan i första halvlek i den här matchen…