St Louis är äntligen hemma efter en lång roadtrip och man tar idag emot Winnipeg. Hemmalaget befinner sig på relativt säker mark medans Winnipeg behöver poäng med tanke på att de krigar om en slutspelsplats. Jag är dock inne på klassen slår motivationen idag.

  • Match: St Louis – Winnipeg
  • Speltips: St Louis
  • Odds: 1.91 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/3, 01.05

st_louis_200x161St Louis ligger som sagt på ganska säker mark, men ingenting är klart förrän man säkrat en plats i slutspelet. Dessutom räknar jag med att man vill vinna sin division för att på så sätt också få bättre chans att få fördel av en extra hemmamatch i slutspelet. Sammanfattat kort så bör de ha minst lika motivation som bortalaget har inför denna match. Många brukar prata om att ett lag som kommer från en lång bortaturné brukar vara lite segstartade, men för mig är det inget jag bryr mig om. Skulle jag varit borta länge och sedan få spela på hemmaplan igen så skulle man bli grymt taggad. Man är också riktigt starka på hemmaplan och har varit det under många säsonger. TIttar man på statistiken hemma så har man ett record på 22-8-2, vilket visar att man är riktigt tunga att möta. Idag kommer man möta ett lag som har mycket motivation, men det ska som sagt även Blues inte ha några problem med att hitta. På pappret är man ett betydligt mycket skickligare lag än Winnipeg och man bör lösa detta under ordinarie tid. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och man har ett par frågetecken inför matchen. Dock har man spelat bra utan dessa under en lång tid.

winnipeg_200x200Winnipeg har allt att spela för med tanke på att man just nu innehar den sista wildcard-platsen i ett race där vi har många inblandade. Tittar jag på deras senaste insatser så är det väldigt blandade resultat, men summa summarum så har de gjort det riktigt bra med tanke på att man haft en del problem med skador osv. Idag tror jag dock att man kommer få det tufft igen. Dels för att man fortfarande har ett par tunga skador och dels för att jag tycker att Blues har ett mycket mer skickligare lag individuellt sett. Den här säsongen har man mötts två gånger redan och St Louis har vunnit båda mötena i som har spelats i Winnipeg. Nu har Blues fördel av hemmaplan och då tycker jag man ska vinna igen. Historiskt sett så har St Louis vunnit de nio av de tio senaste inbördes så där har dem en klar fördel. Jag pratade också lite om tunga skador för Jets. De som saknas är viktiga backen Dustin Byfuglien, Grant Clintsome, Matt Halischuk, Bryan Little och Mathieu Perreault. De två sistnämnda är tunga tapp framåt och så länge man saknar så pass viktiga offensiva pjäser så tror jag det kommer ge utslag i längden. Ingen målvakt är bekräftad, men räknar med att Michael Hutchinson får förtroendet.


Jag tycker att Blues är ett mycket bättre lag och därför bör man ha god chans att lösa detta redan under ordinarie tid. Det hjälper inte direkt heller att Jets saknar flera offensiva kuggar. Mitt spel blir alltså St Louis att vinna under ordinarie tid till oddset 1.91 hos William Hill. Insatsen kommer att landa på 6 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden