St Louis tar natten mot söndag emot Pittsburgh i en match mellan två topplag. Känslan säger på förhand att det kommer bli tight när två riktigt bra lag spelar och man vill inte bjuda motståndarna på allför bra lägen. Därför kommer jag investera lite på att det blir en ”tråkig” match.

  • Match: St Louis – Pittsburgh 
  • Speltips: Under 5.5 
  • Odds: 1.83 @ William Hill
  • Insats 6/10 units
  • Spelstopp: 10/11, 02.05

St Louis har gått riktigt starkt denna säsong och man har faktiskt bara förlorat 2 av 14 matcher efter ordinarie tid. Det tyder på styrka. Grunden i Blues spel är den defensiva styrkan. Coach Ken Hitchcock är känd för att kunna strukturera en defensiv som få lag har svårt att ta sig igenom. Det är likadant denna säsong, även om man valt att lägga lite extra krut på det offensiva då man kanske insett att man måste ha ett starkt anfallsspel för att lyckas ta sig långt i slutspelet. Man är ett av de lag som släpper till minst skott mot eget mål och man har också två riktigt bra målvakter. Det säger sig självt att man är starka bakåt då. Den här säsongen har man gått under linan i hälften av sina matcher och tycker det talar för en tillknäppt tillställning även ikväll. Just mot Pittsburgh har man inte mötts alltför ofta då man är i olika konferenser, men linan har ändå stannat under i 6 av de 10 senaste. Under Hitchcocks tid i Blues så har man mött Pittsburgh två gånger och det har slutat 3-2 båda gångerna där lagen vunnit varsin match.

Pittsburgh+Penguins+v+St+Louis+Blues+PH2_qpQH5rrl

Pittsburgh har ju mängder av offensiv kvalité i laget, men mycket kretsar runt superstjärnorna Sidney Crosby och Evgeni Malkin. Sdiney öppnade ju säsongen på ett magiskt sätt och fullkomligt stänkte in poäng från alla håll och kanter. På slutet har hans spel kärvat lite och han har ”bara” gjort  fem poäng på lika många matcher på slutet. Malkin har inte alls kommit upp i nivå ännu. Han blandar och ger lite som vanligt, men har bara gjort 14 pinnar hittills. Förmodligen saknar han James Neal och kanske även unge Beau Bennet som båda går skadade för tillfället. Bennet förväntas dock göra comeback kanske redan ikväll vilket säkert kommer pumpa igång Malkin lite igen. Pens däremot har gått under linan i 9 av 16 matcher denna säsong. Marc-Andre Fleury har varit riktigt bra och hela backuppsättningen har satt defensiven i första hand. Förut har man gått framåt med allt och satsat på en stark offensiv, men det har inte alls funkat i slutspelen som vi säkert sett under framförallt de två senaste säsongerna. Man har många backar som blockar skott och vid ledning går man knappt framåt utan satsar på att stänga matchen istället.


Det är två riktigt bra lag och en så kallad toppmatch. Det brukar resultera i tight spel och vid ledning så backar man oftast hem litegrann. Jag tycker att underspelet känns bra här trots att båda lagen är bra offensivt. Man kommer ta ut varann förhoppningsvis. Jag spelar under 5.5 mål till oddset 1.83 hos William Hill. Spelet läggs med 6 units. Det känns som en typisk 3-2 match.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden