Den sista matchen jag ger mig in på denna natt blir St Louis som tar emot Columbus på hemmais. Blues har blivit ett av de bästa i hela ligan och tar idag emot ett av mina såkallade spöklag som jag aldrig riktigt förstår mig på. Inatt tror jag dock på en hemmavinst då deras lineup ser klart bättre ut.

  • Match: St Louis – Columbus
  • Speltips: St Louis
  • Odds: 1.90 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/9, 02.00

st_louis_200x161St Louis har de senaste åren varit riktigt bra. Man har varit stabila under hela säsonger, men tappat lite av sin kvalité när det närmar sig slutspel. Varför det har varit så är svårt att svara på. Dock är det ganska klart att man har ett riktigt bra lag. Det har man även ikväll. Man kommer att spela stora delar av sin ordinarie trupp och då är man svårslagna på hemmaplan. Man vilar ett par backar och de svenska forwardsen Alexander Steen respektive Patrik Berglund. I övrigt har de i stort sett det lag de lär ställa på banan i premiäromgången av NHL så det gäller för dem att spela ihop laget så bra det går. Artister som Tarasenko, Oshie, Backes och nyförvärvet från Colorado, Paul Stastny, är alla med i kvällens matchtrupp. Det kommer bli intressant att följa årets Blues som återigen är en av de hetaste kandidaterna till att gå riktigt långt denna säsong. Målet kommer vaktas av Brian Elliot denna afton. På hemmaplan var man den senaste säsongen en makfaktor och det var få lag som klarade av att hantera det kompakta Blues i St Louis. Spelar man som man kan så ska det inte vara några större problem att avfärda ett ganska reservbetonat Columbus ikväll. Såhär kommer St Louis att spela ikväll:

Målvakter: Elliot, Lundström

Backar: Pietrangelo, Bouwmeester, Butler, Cole, Lindbohm, Prosser

Forwards: Veillux, Tarasenko, Oshie, Stastny, Paajarvi, Mueller, Lindström, Lehterä, Fraser, Beach, Barbashev, Backes

columbus_200x200Columbus ska inatt spela sin fjärde match för säsongen och detta blir nog deras tuffaste match hittills om man tittar på pappret innan matchen. Innan denna match har man faktiskt tre raka segrar och jag har svårt att se laget ta en fjärde raka, speciellt inte om man ser på vilket lag Blues kommer att ställa upp med när dessutom Columbus låter många av sina klart bästa att vila. Bobrovsky var en otroligt viktig kugge förra säsongen och utan honom hade Blue Jackets inte haft en suck på slutspelsplatsen de tillslut lyckades knipa. Han spelar inte ikväll utan istället sätter de in Curtis McElhinney i kassen. Backsidan ser inte heller så förtroendeingivande ut. Egentligen är det väl bara Tyutin som får ses som ordinarie och kanske även Dalton Prout. Framåt så vilar man spelare som Dubinsky, Anisimov, Horton och Jenner. Jag tycker man ställer upp med ett klart sämre lag än Blues denna afton, men med tanke på att det är försäsong så väljer jag att hålla insatsen på medel. Jag tror ändå att Blues kommer lösa detta relativt enkelt. Någon gång måste Columbus bakslag att komma när man gjort så många bra matcher i rad under en försäsong. Såhär ställer Columbus upp:

Målvakter: McElhinney, Forsberg

Backar: St. Denis, Goloubef, Prout, Sifers, Tyutin, Larkin

Forwards: Craig, Hjalmarsson, D’Amigo, Tyrell, Chaput, Boll, Hartnell, Sedlak, Letestu, Dano, Moutrey, Foligno


Även här tycker jag skillnaden mellan lagen är så stor att vi bör ha en klar hemmaseger. Jag kommer dock inte köra lika hårt på detta spel då jag inte gillar att spel fulltidsresultat på NHL-matcher. Mitt spel denna afton blir St Louis att vinna under ordinarie tid till oddset 1.90 hos betsson. Insatsen denna gång blir lite över medel och stannar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden