Det är en fullspäckad omgång av NHL denna kväll och natt och jag lägger mitt största fokus på matchen St.Louis och Carolina där det är klasskillnad rakt igenom och formen är det också en hel del skillnad på. Tycker oddset fortfarande är en aning högt och jag kör på rejält här. Häng på vettja!

  • St. Louis Blues – Carolina Hurricanes
  • Spel: St. Louis (fulltid)
  • Odds: 1.72 @ Bwin
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 02.00

Startande Målvakter:
St. Louis: <Bekräftat> Brian Elliott (1e målvakt). Räddningsprocent 93.3 %
Carolina: <Bekräftat> Cam Ward (1e målvakt). Räddningsprocent 91,4 %

St. Louis kommer till denna match med ett väldigt gott självförtroende. Efter att man torskade två jämna matcher borta mot svåra Nashville och Anaheim så har man tagit 3 raka segrar i storartad stil. San Jose har man slagit 2 gånger och båda matcherna blev 7-2 victoria för St. Louis, först borta sen hemma. Där emellan hann man med att slå Arizona med 0-6 borta som var siffror i underkant helt klart. Stod nämligen 0-4 efter halva matchen så visst drog dom av på tempot en aning sedan.

Men man är just nu inne i en riktigt fin period och när man spelar som bäst så är man väldigt svårslagna, speciellt när man lirar på hemmais där man i regel är starka. Det är sedan klasskillnad sett till kvalitén i truppen där St. Louis mäktar med 3 riktigt bra kedjor och minst 2 bra backpar där två av dom bara bygger på med massor poäng i varje match. ena backen ligger 2a i den interna poängligan till och med. Han heter Kevin Shattenkirk och har 36 poäng på 41 matcher, nästan 1 poäng i snitt per match alltså, som back. Imponerande!

Poängkungen och skyttekungen i St. Louis, Vladimir Tarasenko, gillar att spela på trånga ytor och det lär Carolina vilja spela inatt och tror han kan vara en av matchvinnarna i denna match. Men ett St. Louis i denna form rår Carolina inte på tror jag. Inte inatt i alla fall. Hemmalaget har inga skador inatt.

st_louis_200x161     carolina_hurricanes_200x120

Carolina kommer till denna match med en 5-2 seger hemma mot Buffalo. Fast jag lägger inte stor vikt över det, för det var mot Buffalo som är riktigt dåliga när dom är dåliga dessutom var vinsten på hemmaplan där man faktiskt varit helt okej. På bortais är Carolina ett helt annat lag vilket även statistiken säger. 4 vinster på  22 möjliga säger nästan allt. Och när St. Louis har det omvända på hemmais så blir denna match väldigt tuff för Carolina som är näst sämst i hela NHL sett till poäng.

Det kommer krävas så otroligt mycket inatt ifall man ska lyckas få med sig i alla fall 1 poäng. Bästa spelarna i laget måste leverera på hög nivå och det är sällan alla gör det. Men även ifall dom gör det så finns det fler i St. Louis som gör det ganska ofta nuförtiden.

Summa summarum så är st. Louis ett bättre lag och Carolina får sikta in sig på att hålla siffrorna nere vilket man i och för sig varit hyfsat bra på i många matcher, det ska dom ha kredd för. Men inatt blir det 0 poäng, har svårt att se det på annat vis. Sen är hockey alltid hockey och NHL alltid NHL, men nej. Carolina saknar inga spelare inatt dom heller.


St. Louis har riktigt bra form just nu med 20 fullträffar på de 3 senaste matcherna. Offensiver flyter på som bara den och på hemmais är man nästan alltid starka. Carolina däremot är nästan alltid svaga på bortais och finns inte alls samma kvalité och bredd som hos St. Louis. det ska med andra ord väldigt mycket till för att Carolina ens ska ta 1 poäng. Som jag ser det vinner St. Louis detta ganska komfortabelt och ett hcp-spel skulle även kunna vara att föredra. Nöjer mig dock med enbart vinst till ett bra odds med tanke på klasskillnaden mellan algen och formen osv. Kör hårt på detta spel så 8 enheter får det bli i insats. Jobbbba!!

/ L’orso