Det vankas toppmatch i NHL. Western Conference tredje bästa lag möter laget som leder Eastern Conference. Lagen jag talar om är St.Louis Blues – Tampa Bay Lightning som ska göra upp inne i Scottrade Center. Båda lagen har grymma former men Blues form slår det mesta. Poäng i elva raka matcher, varav tio segrar och fem segrar i rad. Kommer Lightning kunna sätta emot formstarka Blues?

  • Match: St.Louis Blues – Tampa Bay Lightning
  • Serie: NHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,81 Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 4/2, 02:00

Startande målvakter:
Blues: B. Elliot
Lightning: B. Bishop

Blues är inne i en fantastisk form. Laget radar upp segrar efter segrar och har nu fem raka efter att ha besegrat Washington Capitals på bortaplan med 4-3. Blues har nu tagit poäng i elva raka matcher och har vunnit tio av dessa.
Med den poängskörden är Blues nästan ikapp toppduon i Western Conference. Blues står på sextioåtta poäng efter fyrtionio matcher. Laget ligger på en tredje plats och är bara två poäng bakom ettan och tvåan.

Hemma i Scottrade Center gör Blues spel laget till Western Conference bästa hemmalag. Det via en statistik på nitton segrar, varav fyra efter övertid/straffar och sex förluster, varav två efter övertid/straffar. Det ger en poängskörd på fyrtio poäng.
Blues vann sin senaste hemmamatch med 5-4 efter straffar mot Nashville Predators. Det var lagets tredje raka hemmaseger och poäng i den åttonde raka hemmamatchen.

Blues kommer till spel utan:
P. Berglund (spelar ev inatt)
J. Lehtera (spelar ev inatt)
K. Shattenkirk
C. Porter

st_louis_200x161V.S tampa_bay_200x200

Lightning vill inte vara alltför mycket sämre sett till dom senaste matcherna. Laget besegrade sist Columbus Blue Jackets på hemmaplan med 3-1. Det innebar lagets andra seger och den femte segern på lagets sex senaste matcher. På sina tio senaste matcher har det blivit sju segrar och tre förluster, 7-3-0.
Med två raka segrar behåller Lightning täten i Eastern Conference. Laget har spelat ihop sextioåtta poäng efter femtioen matcher. Det gör att Lightning leder med ett poäng före tvåan Montreal Canadiens, som däremot har två matcher färre spelade.

På bortaplan har Lightning inte riktigt kommit upp i sitt sanna jag. Med tjugofem poäng efter tjugofem bortamatcher är Ligthtning blott Eastern Conference nionde bästa bortalag. Det via elva segrar, varav två efter övertid/straffar och fjorton förluster, varav tre efter övertid/straffar.
Lightning förlorade mot Carolina Hurricanes i sin senaste bortamatch med 4-2. Förlusten blev lagets tredje raka på bortais och man har två segrar på sina fem senaste bortamatcher.

Lightning kommer till spel utan:
M. Carle
R. Gudas
M. Ohlund

Lagens första maktprov den här säsongen.
Det är två lag som inte möter varandra alltför ofta. På lagens tio senaste möten har det slutat med fem segrar vardera.
På lagens senaste möten i Scottrade Center har resulterat i tre segrar för Blues och två för Lightning.

Två formstarka lag ställs mot varandra.
Blues med poäng i elva raka matcher mot Lightning’s fem segrar på sina sex senaste matcher. Trots det bjuds Blues på bara 2,05 mot Eastern Conference serieledare. Jag däremot ser Lightning som ett lag som har goda möjligheter att ta poäng mot Blues.
1: Lightning har en god form och få skador i laget. Man toppar sin Conference och kommer till spel utvilade och spelsugna.
2: Blues har en sinnessjuk form men som sagt så är former och trender till för att brytas.
3: Lightning har tagit poäng i sex av dom tio senaste mötena mot Blues. Samt poäng i fyra av sju matcher i Scottrade Center. Lightning är svåra att möta och är skickliga framåt. Har Bishop en bra kväll så är mycket vunnet.
En rejäl toppmatch med en värdemätare som heter duga och Lightning vill knappast förlora en fjärde raka bortamatch och istället visa att man ska bli NHL’s bästa lag.
Så med oddset 1,81 på X2 på ledarna av Eastern Conference är valet enkelt.
Mitt spel blir X2 till 1,81 hos Unibet.