St Louis besitter just nu en väldigt dålig form och ska ta emot en av säsongens stora nykomlingar Arizona. Bortalaget har även dem lite sämre form och frågan är vilka som studsar tillbaka först? Känslan är att det ena laget är klart starkare i grunden.

  • Match: St Louis – Arizona
  • Speltips: St Louis
  • Odds: 1.82 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/12, 02.05

st_louis_200x161St Louis form är verkligen inget som man skryter med för tillfället och det är helt enkelt dags att studsa tillbaks för dem. På pappret har man ett riktigt bra lag med Tarasenko i spetsen. Man har faktiskt förlorat de tre senaste matcerna mot Florida, Toronto och Islanders. Den förlusten man ska skämmas lite för är väl den senast mot Toronto där viljan och allt spel var som bortblås. Både Islanders och Panthers har bra form just nu så de förlusterna är inget vi lägger så stor vikt vid idag. Däremot så lägger jag vikt vid att de förlorat tre raka matcher och man bör vara otroligt laddade för att visa hemmapubliken vad man verkligen går för igen. Det är inget snack om att man har en av ligans bästa trupper och tittar man på tabellen så ligger också St Louis på en stabli andraplats i sin division. På hemmaplan har man varit lite loja hittills och bjudit på en hel del poäng. Man brukar vara klart bättre hemma normalt sett. Idag tror jag som sagt helt enkelt bara att man vänder på den dåliga treenden och tvålar dit Arizona som är påväg ner i form. Blues saknar fortfarande Patrik Berglund, Jaden Schwartz och även Steve Ott. Man har dock ett ganska brett lag så ska inte påverka så mycket. Jake Allen startar i kassen.

arizona_coyotes_200x200Arizona är ute på en lite roadtrip och nästa stopp är i St Louis där man fortsätter att leta efter en seger. Senast man vann var hemmamatchen mot Ottawa innan man åkte iväg. En match som man var utspelade i, men vann pågrund av sin effektivitet och kontringar på ett vilt anstormande Sens. Ska man ha någon chans på poäng krävs det nog lite av samma koncept. Däremot så är inte Blues så dåliga bakåt som kanske Ottawa är så det kommer bli klart tuffare nu. Dessutom är formen väldigt dålig och man har släppt in 20 mål på de fyra bortamatcherna man spelat hittills. Idag kommer man alltså möta ett lag som haft problem med målskyttet sista tiden och det borde väl isåfall vara en lämplig uppgift att behandla. Jag tycker dock att det är tvärtom. Man kommer möta ett lag som i grunden är ett av ligans bästa som kommer vara oerhört taggade på att få vinna igen. Arizona är ett lag som imponerat hittills, men det känns också lite som att man levt på ”flowet” lite och att det nu börjar ta slut. Man är inget slutspelslag egentligen och man ska väl ligga botten tre efter 82 matcher enligt mig. Jag tror man får det oerhört tufft mot Blues idag. Man har även torskat fem raka mot just St Louis. Mike Smith är tillbaka i kassen och man saknar Joe Vitale samt Shane Doan är ett frågetecken.


Bluses måste börja vinna igen och jag tycker att man har ett passande läge just idag mot ett rätt sargat Arizona. Mitt spel denna natt blir alltså St Louis att vinna under ordinarie tid till oddset 1.82 hos Unibet. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden