Inatt tar St Louis emot Anaheim i en riktig tungviktsdrabbning. Trots att Ducks inte gått speciellt bra så utnämner jag det här till ett toppmöte då det på pappret är två av Westerns absolut bästa lag som möts och är det nån gång just Anaheim ska bevisa det så är det idag.

  • Match: St Louis – Anaheim
  • Speltips: Anaheim ML
  • Odds: 2.50 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 30/10, 01.05

st_louis_200x161St Louis är ett av seriens bästa lag och framförallt också när man spelar på hemmaisen. Man har kanske inte fått med sig alla poäng man velat hittills, men samtidigt har man spelat väldigt bra och gjort det svårt för sina motståndare. De tre senaste matcherna har man haft det lite tuffare och har torskat två av dessa. Problemet har inte varit att man spelat dåligt utan mer att man inte fått in pucken och det är såna perioder alla lag har under en säsong. De tre senaste matcherna har också varit mot motstånd av yppersta världsklass. Islanders, Tampa Bay och Montreal har alla startat säsongen bra och är också lag som faktiskt har en god möjlighet att ta sig hela vägen, även om just den vägen är lång. Förlusterna är alltså inget att skämmas för och inatt söker man revansch mot ännu ett ”topplag”. Jag tror dock man kommer få problem ikväll. Anaheim är verkligen inte så dåliga som resultaten visat i början och även dem kommer vara desperata att få komma tillbaka på vinnarspåret. Blues har en del skadeproblem och det är klart att det påverkar. Patrik Berglund, Kevin Shattenkirk, Paul Stastny och Jaden Swchwartz är alla borta från spel. Målet kommer vaktas av Joe Allen och där ser jag en klar fördel för Ducks om man tittar just på målvaktssidan. Blues har dessutom haft det relativt jobbigt mot Ducks de senaste säsongerna.

anaheim_ducks_200x113Anaheim Ducks står som kraftiga underdogs till den här fighten och det känner jag är helt fel. Ja, man ska vara underdogs, men det ska också vara betydligt jämnare oddsmässigt än vad det är just nu. Det beror enbart pågrund av den starten man haft och med tanke på att resultaten inte studsar rätt ännu så kanske också är rätt att sätta oddsen så. Idag är dock oddset som sagt riktigt högt och med tanke på att det studsat stolpe ut för dem sista matcherna så luktar det islossning snart. Det måste verkligen släppa alltså. Tittar man på de två senaste matcherna efter bottennappet i Minnesota så har man gjort det riktigt bra. Man hade en fruktansvärd otur i Chicago och stoppades helt enkelt av den levande väggen Corey Crawford och förlorade sedan på övertid med 1-0. Senast ledde man med 3-0 efter första perioden, men slappnade sedan av och fick se sig besegrade i den sista perioden. Tittar man på det spelmässiga så har man spottat upp sig rejält och det dröjer nog inte förrän man börjar att vinna igen. Man har haft lite problem med målskyttet under hela säsongen, men idag har jag känslan av att det släpper för dem lite. Man saknar tyvärr Ryan Getzlaf och Simon Despres. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund. Ducks har vunnit åtta av de tio senaste matcherna inbördes.


Det är ingen självklart match på något vis, men oddset är verkligen högt på ett lag som ska vara i toppen och kriga. Tittar man på målvaktssidan så ser jag en klar fördel för bortalaget här, oavsett lite vem som står. Mitt spel idag blir alltså Anaheim ML till oddset 2.50 hos bet365. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @Hedenskog @spelaspelse

Lycka till!

/Heden