St Louis tar idag emot Colorado i en match där båda lagen spelar back-to-back. Känslan är att ena laget helt enkelt väger lite för tungt för det andra och att ett lag som Colorado ska kunna slå två av ligans bästa hemmalag två dagar i rad har jag också svårt att se.

  • Match: St Louis – Colorado
  • Speltips: St Loius
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/12, 00.05

st_louis_200x161St Louis rekade vi på för två matcher sedan när de mötte ett svagt Arizona och vann enkelt med 4-1. Då av anlednignen att man helt enkelt hade haft dålig form och att Arizona då var en lämplig motståndare att bryta trenden emot. Efter det blev man lite för bekväma i egen zon i hemmamatchen mot Flyers där man förlorade med 4-2, trots att man var spelförande och hade massvis med lägen under hela matchen. Igår var det dags mot Dallas och då visade man var skåpet skulle stå och nollade ligans bästa offensiv där segersiffrorna skrevs till 3-0. Man gjorde en mycket bra match och trots att skotten inte haglade framåt så var man klart vassast offensivt och hade bud på flera mål. Man är tunga att möta på hemmaplan och det tror jag också att Colorado kommer få känna av ikväll. Formen har sett bättre ut sedan matchen mot Arizona och i grunden är man ett av ligans kanske bästa lag. Man är ett av de lag som släpper till minst skott mot eget mål och Colorado har haft väldigt svårt att skapa målchanser på slutet. Jag har svårt att se Colorado skjuta över 25 skott på mål och då kommer man också få svårt att vinna matchen. Blues är starka hemma och tar sin andra seger på lika många dagar. Ingen målvakt är bekräftad ännu, men räknar med Brian Elliott då Allen stod gårdagens match. Saknar fortfarande Ott, Berglund och Schwartz.

colorado_200x163Colorado tog även dem en tung seger igår borta mot Nashville. Semyon Varlamov stod återigen på huvudet för Avs och vann helt enkelt matchen åt dem. Man fick utstå hårt tryck under hela matchen, så känslan är väl att man försöker dra ner på tempot idag och gå på kontringar. Det tror jag inte man kommer orka i längden då Blues är väldigt bra på att hålla trycket i anfallszon. Man har lite problem med anfallsspelet dessutom då man har problem att skapa tryck framåt. Ska de vinna matcher är det för att man är effektiva just då och för att man har en bra målvakt. Att möta Nashville på bortaplan är en av de svåraste matcherna på hela säsongen och att då dagen efter åka till St Louis för ännu en tuff bortamatch tror jag blir för tufft. Man kommer få tillbringa den största delen av matchen i egen zon ännu en match och det kommer man inte palla. Blues kommer köra sönder dem här. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men känslan är väl att Varlamov får vila efter en jobbig match igår och att man istället ställer Reto Berra. Det är positivt för spelet isåfall. Oavsett vem som står så tycker jag det här är ett bra spel. Landeskog saknades igår och lär inte spela idag heller. St Louis har vunnit åtta av de nio senaste mot Colorado.


St Louis är tunga att möta, speciellt när de har fördelen av hemmaplan. De saknar ett par gubbar, men har ett brett lag. Mitt spel inatt blir alltså St Louis att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85 hos Unibet. Insatsen kommer bli densamma som igår och landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden