St Etienne är med uppe i toppen och krigar, man har 9 poäng upp till serieledande PSG som man möter idag så en seger vore fantastiskt bra för laget. PSG har inte imponerat den senaste tiden och nu ställs man mot ett riktigt formstarkt lag. Det här kan sluta hur som helst…

St. Etienne – Paris SG
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

St Etienne har en ruskigt bra form för dagen och man gör starka prestatitioner hela tiden! Om man ser till formen så är man uppe i 13 raka matcher utan förlust varav 10 av dessa har slutat med seger för laget! Lagets målform talar för spelet här då man gjort 12 mål på lagets 4 senaste matcher och om man ser ännu längre bak i matchlistan så har St. Etienne gjort väldigt mycket mål den senaste tiden! Man trivs bra på hemmaplan där man har 8-2-4 och 27-9 i målskillnad. Formen är strålande bra på hemmaplan där man har 6 raka utan förlust varav de 4 senaste matcherna har slutat med seger. Värt att nämna är att laget gjort 14 mål framåt på dessa fyra matcherna och då har man ändå mött starka lag som Nice, Lille och Monpellier!

PSG leder fortfarande serien men har nu bara 4 poäng ned till serietvåan vilket innebär att man inte har råd med massa förluster. Man måste gå för seger eller åtminstone en poäng i sina matcher. Senast man spelade borta åkte man på stryk med 1-0 mot Reims som kämpar för att undvika nedflyttning. Det var givetvis en missräkning för PSG och i matchen efter spelade man 1-1 mot Valencia vilket innebar att man gick vidare i Champions league. I senaste matchen såg man återigen usla ut när jumbon Nancy kom på besök och tog ledningen med 1-0. PSG kunde dock ta sig samman och Zlatan Ibrahimovic vände matchen till en 2-1 seger med sina två mål.

PSG har en fantastisk offensiv när den väl fungerar och Ibrahimovic, LavezziVerratti m.fl. bör kunna lösa ett mål här trots tufft motstånd!


Zlatan Ibrahimovic forsätter ösa in mål för sitt PSG!

St. Etienne har inga nya skador att oroa sig över utan man saknar bara fortsatt långtidsskadade Jeremy Clement.
PSG
har ett par avbräck här då man saknar Christophe Jallet, Thiago Motta och Lucas Moura som alla skadade.

St. Etienne öser som sagt in mål för dagen och nu är man uppe i 9 raka ligamatcher där man gjort mål och värt att nämna är att man släppt in mål i 5 av dessa. Nu möter man PSG som gjort mål i 12 av lagets 13 bortamatcher den här säsongen…  St. Etienne har som sagt sylvass form för dagen men nu ställs man mot seriens bästa lag och då bör man få det tuffare men jag tror ändå man lyckas göra minst ett mål framåt. Känslan är att båda lagen gör mål i den här matchen men det är desto svårare att sia om vilket lag som vinner matchen…