Gårdagens spel i segundan satt klockrent, så vi testar ännu ett spel från den spanska andraligan idag. Här handlar det om Gijon – Zaragoza och ena laget verkar inte alls vara i harmoni för dagen, dessutom så saknar man en del tunga namn.

  • Match: Gijon – Zaragoza
  • Spel: Gijon över 1,5 mål
  • Odds: 1,87 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Sporting Gijon går som tåget just nu och vi får gå tillbaka till den 27:e oktober för att hitta lagets senaste förlust, som kom på hemmagräs mot Las Palmas (2-3). Stor portion självförtroende i laget alltså och det syns även ute på planen där man spelar en otroligt offensiv fotboll, särskilt på hemmaplan. Nu tror jag dock man har för dålig defensiv för att i slutändan ta steget upp i la liga, men det spelar också mindre roll för min rek. Man har utan tvekan ligans hetaste anfallspar just nu, där Scepovic gjort 15 baljor och landsmannen Lecic står på sju fullträffar. Med dessa herrar hotar Gijon på alla plan framåt och man måste imponeras lite extra över Scepovic, som har en otroligt löpstyrka och beslutsamhet i avsluten. Kikar vi till målproduktionen hos Gijon så är man det lag efter Huelva som gjort flest mål i ligan (33) och på hemmaplan den här säsongen så snittar man strax över två mål per match. Goda förutsättningar för det här spelet med andra ord om vi kikar lite statistiskt.

Även skadefronten ser bra ut hos hemmalaget där man endast saknar långtidsskadade Cristian Bustos.

Sportinggijon

Zaragoza åkte ur la liga förra säsongen och det har inte varit någon lyckosam inledning av segundan då man placerar sig på en 14:e plats i dagsläget. Nu har man inte särskilt långt upp till en kvalplats, men å andra sidan har man inte många poäng till godo på nedflyttningsstrecket heller. Det har varit lite oroligheter i Zaragoza på slutet då man deklarerat att tre spelare har gjort sitt i klubben, nämligen Movilla, Paredes och Jose Mari. Vad jag förstår så kostar dessa herrar mer än vad man smakar och klubben vill frigöra lite pengar för eventuella värvningar. Nu har inte den här trion haft några fasta startplatser under säsongen, men det är ändå kapabla spelare som man tappar här. Något som förmodligen blir extra kännbart i dagens match då man har ett par avstängningar och sjukdom i truppen.

Lagets bästa målskytt Henríquez är sjuk och kommer inte till spel här, dessutom får man klara sig utan mittback Laguardia och offensiva mittfältaren Luis Garcia som är avstängda. Tunga avbräck!


Det är riktigt rolig fotboll som det bjuds på när Gijon spelar på hemmaplan och jag tror inte det blir någon skillnad här. Man kommer pumpa framåt från minut ett och i senaste hemmamatchen mot Mirandes så gjorde man tre mål inom loppet av sex minuter. Zaragoza verkar inte alls vara i fas för dagen och när man dessutom saknar en del tunga spelare så är detta ett givet spel i mina ögon.

Testar även 1/10 units på Gijon över 2,5 mål – 3,85 hos unibet.

/e@sy