Nykomlingen Sporting Gijon vässar formen inför seriepremiären mot Real Madrid. Ikväll är det den gula ubåten Villarreal som gästar El Molinon och jag tror vi kan få se en del mål i detta möte.

  • Match: Sporting – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Sporting Gijon tog sig till La Liga via en direktplats och det är ett härligt lag att få upp i högstaligan. El Molinon brukar vara fullpackad med folk och det brukar bjudas på underhållande matcher när fansen eldar på hemmalaget. Det har inte hänt så mycket i truppen sedan förra säsongen och den stora frågan är givetvis om laget håller i högstaligan med dessa spelare. Kikar vi till lagets fem träningsmatcher så hittar vi tre vinster, ett kryss och en förlust. Det har varit matcher mot blandat motstånd, men senaste vinsten mot italienska Palermo (3-1) imponerar. Gången innan det blev det förlust mot Ponferradina (0-1), men det var ganska väntat då Sporting vilade en del spelare med fokus på just matchen mot Palermo. En trupp på 22 man har tagits ut där vi stryker Barrera, Julio, Fraile och Mandi.

Sportinggijon1Villarreal_200x200

Villarreal har blivit av med många tongivande spelarna från förra säsongen där bland annat Cheryshev, Gio dos Santos, Vietto och Uche. Men den gula ubåten har fyllt på med intressanta namn framåt i planen, så jag tror det kommer bli en bra säsong trots allt. Castillejo, Samu Garcia och Leo Baptistao är inga dåliga killar direkt. Nu senaste dagarna har laget även gjort klart med Soldado, som kan hitta tillbaka till gammal form hemma i Spanien. I slutet på juli började Villarreal träningsspela och efter det har laget varit obesegrade med fyra vinster och tre oavgjorda. Marcelino har rest med en 22-manna trupp till den här matchen och listan innehåller många starka namn, bland annat finns Soldado med. Lite försvagade defensivt dock med långtidsskador på Musacchio och målvakt Asenjo.


Det brukar som sagt bli bra drag på Molinon och jag hoppas på det idag också, trots att det är en träningsmatch. Kikar vi på fem senaste mellan dessa lag så har fyra av dessa matcher klivit över 2,5 mål. Mindre insats på överspelet!

/e@sy