En mycket spännande bottenstrid i La Liga ska avgöras ikväll och på El Molinon lär vi få se ett ordentligt tryck både på läktaren och planen när Sporting Gijon tar emot den gula ubåten Villarreal. Hemmalaget måste gå för seger och med en hel del defensiva avbräck hos båda lagen så tror jag på målkalas i matchen.

  • Match: Sporting – Villarreal
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 8/1o units
  • Spelstopp: 19:30

Sporting Gijon har som väntat haft det svårt den här säsongen och placerar sig just nu under nedflyttningsstrecket, på samma poäng som Getafe ovanför. Men i och med att man räknar inbördes möten först i Spanien, där Sporting har en förlust och ett kryss mot Getafe, så duger det inte att hamna på samma poäng som madridlaget. Vidare så kan man inte heller nöja sig med ett kryss i matchen då Rayo jagar bakom och risken att både Getafe och Rayo får stryk känns inte särskilt trolig. Så det innebär att Sporting måste jaga seger idag och El Molinon kommer som alltid bjuda på magisk stämning. Fansen brukar elda på ordentligt och det brukar spegla av sig på spelet på planen där det svänger åt höger och vänster. Laget har ändå gjort 26 av sina 38 mål på hemmaplan den här säsongen och det är ingen dålig siffra. Men i och med att man måste jaga seger idag så måste man även blotta sig defensivt. Med alla defensiva bekymmer som finns i laget är det helt klart ett orosmoln.
Vi stryker nämligen backarna Vranjes, Menendez, Espinosa och sätter även ett stort frågetecken för Hernandez. Vidare så stryker vi mittfältstrion Mascarell, Cases och N’Di, som alla är defensivt lagda. Tunga avbräck defensivt som sagt!

Sportinggijon1Villarreal_200x200

Villarreal har ingenting att spela för i ligan då man redan är klara för Champions League-spel och efter förlusten mot Liverpool behöver man heller inte fokusera något på Europa League. En hel vecka sedan den förra ligamatchen innebär att Marcelino kan, om han nu vill, ställa en utvilad och stark startelva på planen. Nu kanske han väljer att rotera lite som senast mot Deportivo men jag tycker att Villarreal har ett material som kan skaka om Sporting Gijon oavsett. Framåt finns Bakambu, Adrian samt Baptistao som alla tre är kontringsskickliga spelare med fart under fötterna. Skulle det vara så att den gula ubåten gör ett mål så måste givetvis Sporting sända fram ännu mer folk, vilket lär öppna upp matchen ytterligare. När en match inte har någon större betydelse så har man inte den rätta motivationen för att ta ett hemåtjobb, så jag tror vi får se ett offensivt Villarreal ikväll.
Defensiva bekymmer även hos gästerna där varken Costa, Musacchio, Pina eller målvakt Areola kommer till spel. Inga avbräck framåt!


Inget att fundera på för Sporting Gijon som måste framåt och hämta tre poäng. Det tror jag innebär ett väldigt öppet spel och med en massa defensiva avbräck hos lagen tror jag därför på minst tre mål i matchen. Tung insats!

/e@sy