Ett väldigt intressant möte ikväll mellan två lag som ligger på olika sidor om nedflyttningsstrecket. Gijon som är fyra poäng bakom Villarreal måste släppa på bromsen och trycka gasen i botten här, för allt annat än vinst innebär att man spelar i segundan nästa säsong. Har hittat ett fint målspel på hemmalaget som jag testar här!

  • Match: Gijon – Villarreal
  • Spel: Gijon över 1,5 mål
  • Odds: 2.50 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Sporting Gijon har vaknat väldigt sent och kan faktiskt rädda nytt kontrakt, men då är det inget annat än vinst som gäller ikväll. När man dessutom har bra mycket sämre målskillnad än Villarreal så räcker det inte heller att komma upp i samma poäng som kvällens motstånd. Man har knallform i ligan och har plockat tre vinster på de fyra senaste matcherna, då är det bara Real Madrid som man åkt på pumpen mot. Senast slog man tillbaka Espanyol med hela 3-0 på bortagräs vilket är ruskigt imponerande. En vinst som man faktiskt inte behöver be om ursäkt för, man skapade en mängd chanser i den matchen. Målformen på hemmagräs är även den god och man har två raka vinster med en målskillnad på 5-3.

Till dagens match saknar man Ayoze som är avstängd, även Eguren verkar missa pga skada. I övrigt ser det väldigt bra ut i truppen.

Villarreal tappade onödiga poäng senast mot Osasuna, i en match som slutade 1-1. Villarreal skapade en hel del chanser framåt i den matchen, men samtidigt så bjöd man även Osasuna på en hel del lägen med uselt försvarsspel. Sen är Villarreal seriens absolut sämsta bortalag med endast 10 poäng inspelade och statsen 2-4-11. Här kommer Gijon storma framåt på bred front när man känner att man har vittring på de gula u-båtarna, och med det försvarsspel man visade upp senast så tror jag att man kan få stora problem här.

Inga direkta avbräck i Villarreal och man kör på som i senaste matchen.


Gijon vet vad som gäller här och har dessutom en riktigt fin form för tillfället. I två raka hemmamatcher har man gjort över 1,5 mål, och det på lag som Vallecano och Levante. Att man då ska kunna göra minst två mål på ett darrigt Villarreal är absolut ingen omöjlighet. Spelas med lite över medel.

Kör även 1/10 units på formstarka Sangoy som målskytt för Gijon, 3.30 finns han till hos unibet.

/e@sy