Sista omgången av segundan spelas i helgen och vi har ett möte på El Molinon mellan Sporting Gijon och Tenerife. Precis allt pekar mot en hemmaseger här och jag tror man löser den med ett par bollars marginal. Häng på!

  • Match: Gijon – Tenerife
  • Spel: Gijon -1,5 (asian)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Sporting Gijon är ett klassiskt lag i den spanska fotbollen och har hela 40 säsonger bakom sig i högstaligan. Nu siktar man dit igen och även fast man inte kunde nå en av direktplatserna så är man bra med när det kommer till playoff. Man ligger just nu på en femteplats i tabellen och är en plats som innebär att man får försöka kvala sig upp i högstaligan. Men segundan är jämnare än på många år, så det finns absolut inte utrymma för några misstag i sista omgången. Man är endast en poäng framför åttondeplacerade Recreativo Huelva, så det vill till att man vinner den här matchen om man ska vara på den säkra sidan. Så motivationen finns hos hemmalaget och man har varit väldigt bra hemma på El Molinon den här säsongen. Näst bästa hemmalaget efter Sabadell är man, med en rad på 11-6-3 och målskillnad 36-21. Det snackas om slutsålt till den här matchen och med tanke på vilket tryck det brukar vara vid halvfull arena så tror jag det kan bli något utöver det vanliga här. Formen är bra hos Gijon då man kommer in till den här matchen med fyra förlustfria matcher i ryggen, dessutom har man tre raka vinster på hemmagräs.
Inga nya avbräck hos hemmalaget som ser ut att mönstra samma lag som senast mot Zaragoza (1-1).

Tenerife hade knallform för ett par månader sedan och såg faktiskt ut att gå mot playoff. Men sedan kom en ordentlig formsvacka och laget är nu helt borta med sex poäng upp till lokalkonkurrenten Las Palmas. Det stora problemet på slutet har utan tvekan varit målskyttet, där man inte nätat en enda gång på sex (!) matcher. Försvaret har däremot inte alls varit någon katastrof då man endast släppt in sex mål på dessa matcher. Man har alltså sex raka 0-1 förluster i ryggen, vilket känns väldigt unikt. Framåt i planen så är det Ayoze som ska göra det för Tenerife, han är också lagets bästa målskytt på 16 fullträffar så här långt. Men sedan han kopplades ihop med andra klubbar så har det gått dåligt och det känns som hela anfallet hos Tenerife har låst sig totalt. Nu reser inte ens Ayoze med till Gijon, mycket på grund av att han ses som förlorad för klubben redan. Nu har han som sagt inte presterat på slutet, men utan honom i anfallet så har jag svårt att se Tenerife skapa särskilt mycket här. Man saknar dessutom de både mittfältarna Mendez (8/1 mål) och Leon (28/4 mål) som är avstängda här. Sedan tidigare har vi även Chechu (10/0 mål) och Juanjo (4/3 mål) på skadelistan.


Sporting Gijon har full motivation och med en fanatisk hemmapublik i ryggen så förväntar jag mig att man kommer kriga till sig en vinst här, något annat vore en jätteskräll. Och med den anfallsuppsättning man har i laget så borde man även trycka in mer än en balja, man backar sällan hem trots att man leder med en boll. Ett vingklippt Tenerife som inte har något spela för ska inte vålla några som helst problem här. Blir därför en högre insats på en hemmavinst med minst två bollar!

/e@sy