Vi beger oss mot härliga El Molinon för att kika till mötet mellan Sporting Gijon och Sevilla under onsdagskvällen. Det är ett mycket pressat hemmalag som behöver poäng i botten av tabellen och jag tror inte man kan få ett bättre läge att möte Sevilla än just nu. Gästerna borde känna av lite trötthet i kroppen och jag tror vi kan få se en hemmaseger idag.

  • Match: Sporting – Sevilla
  • Spel: Sporting Gijon (insatsen tillbaka vid oavgjort9
  • Odds: 2,14 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och som väntat så slåss man i botten av tabellen för att fixa ett nytt kontrakt. En 18:e plats parkerar laget på just nu och med sina 29 inspelade poäng så har man endast en pinne upp till Granada på säker mark. Men det är otroligt jämnt i botten av tabellen så Sporting kan nog inte kliva ut på planen och vara nöjda med ett oavgjort resultat, utan här gäller det att kliva på för seger inför fanatiska hemmafans. Det har även blivit lite belöning på slutet i form av poäng i tre av dem fyra senaste matcherna, där man tog en imponerande hemmaseger mot Atletico Madrid för fyra omgångar sedan. Förra insatsen borta mot Las Palmas (1-1) var även den bra och i slutskedet av matchen så var det Sporting som låg närmast segern. Kikar vi till spelet på hemmaplan så har det inte varit lagets melodi den här säsongen men som jag nämnt så har man väldigt trogna fans och jag tror att dem bär fram laget idag.
Kikar vi till skadeläget så får man klara sig utan långtidsskadade trion Espinosa, Menendez och Canella. Inte heller mittfältaren Mascarell kommer till spel idag då han är avstängd. Inga blytunga avbräck i mina ögon.

Sportinggijon1Sevilla_200x200

Sevilla har gjort en bra säsong måste man säga trots att laget placerar sig på en blygsam 7:e plats i tabellen. Vi ska komma ihåg att man är framme i final av Copa del Rey och även semifinal i Europa League, vilket inte alls är dåligt. Men riktar vi in oss på ligaspelet så har det gått otroligt knackigt på slutet och jag tycker det är ett tröttkört Sevilla vi sett den senaste tiden. Man var inte alls särskilt bra i returen mot Athletic Bilbao där man avancerade med nöd och näppe och sedan blev det bara en pinne hemma mot Deportivo (1-1) i senaste ligaomgången. Dessutom har Sevilla ett skrämmande dåligt facit på bortaplan den här säsongen då man är det enda laget i hela ligan som fortfarande är utan bortaseger denna säsong. Raden 0-9-7 duger ju självfallet inte om man vill högre upp i tabellen.
Vi har även en del jobbiga skador hos Sevilla som får klara sig utan Vitolo, Tremoulinas, Pareja och Andreolli som inte kommer till spel. Ett stort frågetecken även för franske anfallaren Gameiro som dras med småskador och är allmänt sliten. Vitolo och Gameiro håller jag som lagets bästa anfallsspelare och utan dessa tappar Sevilla fart i kontringsspelet.


Sevilla har matchats hårt på slutet och dessutom har man ett uselt bortafacit i ligan denna säsong utan seger. Sporting borde vara det hungrigare laget här och dessutom har man haft det lätt mot Sevilla på hemmaplan med seger i fyra av de fem senaste inbördes. Vi testar en slant på hemmaseger med insatsen tillbaka på oavgjort.

/e@sy