Fredagsmatchen i La Liga hittar vi denna vecka på El Molinon där Sporting Gijon gästas av Real Sociedad. Hemmalaget har halkat ner under nedflyttningsstrecket efter fem raka förluster och lär gå hårt för trepoängaren idag. Det är något som jag tycker öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Sporting – Sociedad
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och har presterat ungefär det jag förväntade mig från laget. Fem raka förluster på kontot innebär att laget parkerar på en 19:e plats just nu med endast 15 inspelade poäng. Men det är väldigt jämnt i botten av tabellen där Sporting endast har två pinnar upp till Granada på säker mark. Med den utsatta tabellpositionen så tror jag att hemmalaget kommer gå hårt för segern idag och det brukar bli underhållande matcher på El Molinon. Kikar vi till de fem senaste hemmamatcherna för Sporting så har fyra av dessa klivit över linan 2,5 mål, och då är det inga målglada gäng som gästat direkt. Det svängde ordentligt när Getafe (1-2) gästade senast och det kunde utan tvekan blivit ett par mål till i den matchen. Getafe brände bland annat en straff. Någon att hålla koll på hos Sporting är formstarka anfallaren Sanabria som stått för sex mål under säsongen. Sedan har vi givetvis lilla trollgubben Halilovic som alltid skapar chanser framåt.
Hos hemmalaget stryker vi idag anfallaren Guerrero och knäskadade backen Espinosa som blir borta resten av säsongen. Espinosa är helt klart det tyngre avbräcket av dessa två.

Sportinggijon1sociedad_200x200

Real Sociedad har varit en besvikelse den här säsongen då laget parkerar på en 13:e plats just nu. Men formen är uppåtgående då laget har poäng i tre raka omgångar uppdelat på två kryss och en vinst. Anfallaren Agirretxe går skadad och i hans frånvaro lär det nog bli Jonathas som får chansen. Brassen, som hämtades från Elche förra säsongen, har inte haft någon större lycka den här säsongen, men två mål näst senast mot Valencia kan få det att lossna. För det är en riktigt bra anfallare. På varsin sida om sig lär han få Bruma och Vela idag, tillsammans utgör de en anfallstrio som kan straffa ett offensivt Sporting rejält idag. Få spelare matchar den fart som Bruma har och där kan verkligen hemmalaget få problem. Kikar vi defensivt har det inte glänst om Sociedad den här säsongen och laget har släppt in 12 mål på deras fem senaste hemmamatcher.
Förutom Agirretxe stryker vi idag Martinez, Yuri, Navas, Canales, Granero och Zurutuza. En del defensiva bekymmer då både Yuri och Martinez är tilltänkta startspelare i backlinjen.


Jag tror att Sporting kommer kliva på framåt idag för att hämta en efterlängtad seger, vilket kan förvandla den här matchen till en ganska underhållande tillställning. Sociedad har ingen stabil defensiv, men i kontringsspelet har man en del spelare som kan straffa Sporting. Över 2,5 mål testas därför med en medelinsats.

/e@sy