Läckert lunchmöte i segundan denna söndag då Sporting Gijon och Real Betis drabbar samman på El Molinon. Två topplag i den spanska andraligan och jag tror på en tempofylld match med många mål här.

  • Match: Sporting – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,35 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Sporting Gijon fick spela playoff till La Liga förra säsongen men hade inte tillräckligt bra försvarsspel för att räcka hela vägen. Till den här säsongen blev man av med sina serbiska anfallsstjärnor Scepovic och Lekic, så många trodde att laget skulle tappa en hel del. Men Gijon går riktigt bra i segundan och är faktiskt obesegrade i ligaspelet efter 20 spelade omgångar, detta efter 9 vinster och 11 oavgjorda resultat. Laget vägrar förlora och även fast det är lite väl många kryss så är det grymt imponerande. Man har inte längre de här stora stjärnorna i laget, men det är ett jämnare lag nu där flera spelare kan kliva fram och avgöra. Det svajiga försvarsspelet från förra säsongen har helt klart förbättrats och laget har endast släppt in 15 hittills, vilket är näst bäst i ligan. Men kikar vi på slutet så har man släppt in mål i fem raka matcher och det är mot lag som inte alls är av samma kaliber som dagens motståndare.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som endast saknar avstängda Carmona (16/1) i dagens möte. Han har gjort en hel del matcher från start under säsongen men jag tycker Sporting har täckning på den mittfältspositionen. Vi sätter även ett litet frågetecken för backen Menendez (8/0).

sporting_180x180betis_180x180

Real Betis har vaknat till liv ordentligt efter en tveksam start på säsongen och placerar sig som 6:a i tabellen, endast en pinne bakom just Gijon. Sedan publikfavoriten Pepe Mel återvände så har nu Betis plockat två segrar och ett kryss på de tre senaste matcherna. Anfallsspelet sitter mer och mer hos de grönvita och man har en otroligt läcker offensiv med Ruben Castro i spetsen. Castro hade en mängd olika erbjudanden från andra klubbar men valde att stanna i Betis till slut, vilket inte många ångrat. Han har gjort 15 av lagets 29 mål så här långt och är utan tvekan ligans bästa anfallare. Men defensivt så är Betis svajiga och har så varit under hela säsongen. Ett insläppt mål i snitt per match är inte överdrivet mycket, men jag har sett en hel del matcher och blir mörkrädd emellanåt. De må se snyggt ut att mittbacksparet Bruno samt Figueras hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna, men det är inget jag bryr mig i. Det har varit mot skitlag och jag tror knappast att dessa herrar håller i en bortamatch mot Gijon.

Hos gästerna stryker vi Alvaro Vadillo, Alex Martinez samt Javier Matilla som går skadade. Inte heller Alfred N’Diaye eller Foued Kadir kommer till spel då dessa är på landslagsuppdrag. Största avbräcket är utan tvekan N’Diaye som är en otroligt stark bollvinnare.


Det brukar bli riktigt högt tempo på El Molinon och jag tror inte på någon ändring av det här. Gijon kommer säkerligen föra matchen och de grönvita gästerna lär nog vilja satsa på kontringar. Vi får nog se en chansrik match här och jag tror vi kommer få se minst tre mål. Testar en insats strax under medel på spelet!

Testar även ett specialspel i matchen med en mindre slant:

Båda lagen gör mål och Gijon vinner – 5,50 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy