Tycker mig hittat ett fint spelobjekt i segundan idag där Sporting Gijon tar emot Ponferradina hemma på El Molinón. Sporting på hemmaplan brukar oftast betyda full fart framåt och jag går på ett målspel för hemmalaget här.

  • Match: Gijon – Ponferradina
  • Spel: Gijon över 1,5 mål
  • Odds: 1,94 @ betsson
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sporting Gijon har haft en väldigt lyckosam säsong hittills och placerar sig tvåa i tabellen just nu bakom Deportivo la Coruna. Med två poäng upp så kan man därför överta serieledningen vid vinst här och sätta press på Deportivo som har en senare bortamatch mot Murcia. Gijon har även storform för tillfället och trots att man haft benhårt motstånd på slutet så har man plockat poäng i fyra raka matcher. Bortamöten mot Tenerife (0-0), Real Madrid B (2-1) och Mallorca (3-1) är väldigt svåra matcher och det är imponerande hur man tagit sig an dessa uppgifter. Anfallet hos laget är det som imponerar mest och hemma på El Molinón har man en tendens att skita fullständigt i försvarsspelet och bara ösa på framåt. Nu spelade man förvisso 0-0 mot Recreativo i förra hemmamatchen, men innan dess har man verkligen övertygat på hemmagräs. Stefan Scepovic (bilden) är otroligt viktig för hemmalaget och när man nu flyttat ner honom ett steg i planen så får man också ut mer av andra spelare i laget.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som förväntas ställa upp som i senaste segermatchen mot Mallorca.

Sportinggijon

Ponferradina gör sin andra raka säsong i segundan och har gjort det godkänt så här långt med en 12:e plats i dagsläget. Man har spelat in 32 poäng i ligan hittills och noterbart är att 23 av dessa kommit på hemmagräs, vilket gör laget till det näst bästa hemmalaget i ligan. Men idag är det bortagräs som gäller och här har man inte alls varit lika lyckosamma under säsongen. Endast nio inspelade poäng har man på resande fot och en målskillnad på 11-15. Man har med andra ord inte släppt in särskilt många mål, men samtidigt har man inte stött på de tyngsta lagen ännu. Jag skulle ranka det här som en av de svåraste bortamatcherna i ligan och man kommer bli satta under hårt tryck idag. Framförallt så tror jag Gijon kommer storma framåt på sin vänsterkant, där Scepovic brukar hålla till. Det tror jag kommer innebär problem hos gästerna som har ordinarie högerback Javier Carpio avstängd i dagens match. Dessutom har man ett tungt avbräck i anfallet där lagets bästa målskytt, Fofo, går skadad.

Förutom dessa två hårda avbräck så saknas även mittfältaren Saul.


För er som sett Gijon på hemmagräs den här säsongen så vet ni att man öser på framåt i 90 minuter. Därför blev jag positivt överraskad när jag fick se fina 1,94 hos betssonför två hemmamål i matchen. Med den offensiv man har ska man lösa detta och jag sätter en högre insats på det här spelet!

Testar även två andra målspel på hemmalaget:

Gijon över 2,5 mål – 3,80 @ expekt- 1,5/10 units

Gijon över 3,5 mål – 9,00 @ expekt- 0,5/10 units

/e@sy