Jag tycker mig hittat ett bra spel i segundan under söndagskvällen, där Sporting Gijon tar emot Ponferradina hemma på El Molinon. Sporting ser inte alls lika starka ut den här säsongen då man sålt iväg tre av sina bästa spelare, så jag tycker det luktar lite skräll här till fint odds.

  • Match: Gijon – Ponferradina
  • Spel: Ponferradina (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds; 3,40 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sporting Gijon var ett mycket underhållande lag att kika på förra säsongen, särskilt hemma på El Molinon där man alltid öste på framåt. Man levde helt klart på den offensiva styrkan under fjolårssäsongen, en offensiv som var nära att ta laget till La Liga. Men man fick se sig besegrade i playoff mot Cordoba och stannar alltså kvar i Segundan ännu en säsong. Någon offensiv styrka finns knappast kvar nu för tiden, då den serbiska duon Lekic/Scepovic lämnat laget. Dessa herrar stod för 35 av Sportings 63 mål förra säsongen, så det lär märkas på årets målproduktion. Nu ska det sägas att Scepovic fortfarande tillhör Sporting, åtminstone ett par dagar till. Han är nämligen endast en läkarundersökning ifrån att bli en celticspelare, vilket gör att han troligtvis inte kommer spela med laget något mer. Man har även tappat både Canella (Deportivo) och Bustos (Mallorca), som var två nyttiga spelare förra säsongen. Kikar vi på vad man värvat in så är det otroligt slätstruket, så räkna med att Sporting inte förbättrar sin femteplats från fjolårssäsongen. Premiäromgången vände man och vann mot Numancia (2-1) på bortagräs, men detta efter att Numancia åkt på ett rött kort med 20 min kvar.
Målvakt Cuellar är osäker inför söndagens match då han åkt på en muskelbristning. Inte heller Hugo Fraile eller Mendy kommer till spel.

Ponferradina har endast fem säsongen i Segundan på nacken, och man har aldrig lyckats särskilt bra i den spanska andraligan. Under fjolårssäsongen så klarade man sig kvar med en poängs marginal till Mirandes under strecket. Men laget ser mycket intressant ut den här säsongen och man tog två segrar av två möjliga under försäsongen, där man bland annat tvålade dit Deportivo La Coruna med 3-2. Man har värvat otroligt bra där man bland annat plockat in Pablo Infante från Mirandes. Trots 34 år gammal så är Infante en mycket bra fotbollspelare som är ruskigt kvick och teknisk. Han har varit helt outstanding i Mirandes under många säsonger och det förvånar mig lite att han aldrig testat på spel i högstaligan. Man har nu även gjort klart med kantspringaren Tete, som man hämtat från krislaget Murcia. Han var helt klart en av de bättre spelarna i Murcia förra säsongen och här har Ponferradina utan tvekan gjort ett riktigt fynd! Öppningsmatchen vann Ponferradina mot Tenerife med 1-0, i en ganska jämn tillställning enligt rapporter. Stärkta utav den segern så tror jag faktiskt att man kan skrälla på El Molinon, man har helt klart spelare för det!
Inga nya avbräck hos gästerna som kommer med samma trupp som senast.


De känns som spelbolagen går på lite gamla meriter när man satt oddset i den här matchen, för så stora favoriter ska inte Sporting vara. Visst är man starka på hemmagräs och har så varit under många säsonger, men man har tappat mycket kvalité i laget. Jag tycker det luktar lite skräll här som sagt, men håller ned insatserna då det är tidigt på säsongen. Insatsen tillbaka vid oavgjort!

/e@sy