Vi tar oss till El Molinón denna söndag för att kika till mötet mellan Sporting Gijon och Mirandes. Hemmalaget har övertygat i offensiven så här långt och ska ha goda chanser till att sätta två strutar på Mirandes.

  • Match: Gijon – Mirandes
  • Spel: hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sporting Gijon har gått riktigt bra hittills denna säsong och placerar sig just nu som trea bakom Recreativo och Deportivo. I och med att båda dessa lag tappade poäng i helgens matcher har därför Gijon ett gyllene tillfälle att krympa avståndet innan man går på lite julvila. Det är inget snack om att det är offensiven som burit laget upp i tabellen och man har förmodligen ligans hetaste anfallspar i serbiska Lekic (6 mål) och Scepovic (11 mål), två starka spelare som är skoningslösa inne i boxen. Gijon har en riktigt bra form för tillfället och i senaste omgången så plockade man ner ett formstarkt Hercules på bortagräs med 1-0. Nu är man ännu starkare hemma på El Molinón där man har raden 5-2-1 och en målskillnad på 17-9, så Mirandes kommer verkligen få hålla i sig här. Endast två matcher har man inte fixat den här linan på hemmaplan och en av dessa gånger så var inte Scepovic med, det är han idag.

Skadeläget ser riktigt bra ut för hemmalaget som inte har några avbräck.

Sportingserb

Stefan Šćepović fixar nya poäng för sitt Gijon?

Mirandes är inne på sin andra raka säsong i segundan, vilket för övrigt är de enda säsongerna man har på den här nivån. Inledningen på den här säsongen hade kunnat vara bättre och laget placerar sig just nu på en 15:e plats i tabellen, med bara en pinne ner till nedflyttningsplats. Mirandes har levt mycket på ett fint försvarsspel i början på säsongen och speciellt på bortagräs har man spelat tajt och försökt att kontra bort sitt motstånd, men det är något vi inte sett skymten av på senare tid. Man har två raka bortaförluster där man släppt in tre mål både mot Las Palmas (1-3) och Sabadell (1-3), lag som jag anser har en betydligt sämre offensiv än vad Gijon besitter. Man kommer bli satta under hård press i den här matchen och får vi bara ett relativt tidigt hemmamål så kan detta rinna iväg när Mirandes öppnar upp sig ännu mer.

Bortalaget får klara sig utan skadade Mujika (forward) och Lucena (försvarare). Även mittfältare Juan Muniz får stå över då han är på lån från just Gijon.


Jag har sett Gijon flertalet gånger på hemmaplan den här säsongen och Mirandes kommer helt klart få kämpa för att hålla nere siffrorna här. Nu tror jag att Gijon vinner den här matchen, men den raka ettan till runt 1,45 tycker jag saknar spelvärde. Går istället på två hemmamål till fina 1,72 hos bet365och sätter en liten högre insats.

Testar även lite sidospel på Gijon då det finns risk att det kan rinna iväg:

Gijon över 2,5 mål – 3,25 @ bet365- 1,5/10 units 

Gijon över 3,5 mål – 7,00 @ bet365- 0,5/10 units

Gijon över 4,5 mål – 19,00 @ bet365- 0,25/10 units

/e@sy