Match på härliga El Molinon idag och viktiga poäng på spel då bottenlagen Sporting Gijon och Las Palmas drabbar samman. Gästerna saknar ett par viktiga försvarsspelare i den här matchen och därför lutar jag mig mot ettan.

  • Match: Sporting – Las Palmas
  • Spel: Sporting
  • Odds: 2,30 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och ligger som väntat på den nedre halvan av tabellen, just nu på en 16:e plats. Formen är ingenting att skryta om då laget åkt på fyra förluster i sina fem senaste matcher, men jag tycker ändå att det funnits en del ljusglimtar i dessa matcher. Senaste hemmamatchen mot Levante (0-3) var ingen bra insats ska sägas, men både mot Atletico (0-1) och senast mot Celta Vigo (1-2) så stod Sporting upp riktigt bra utan att få med sig några poäng. Jag tycker att laget skapar en del chanser i sina matcher, men det saknas den där riktiga målskyttet som behövs för att plocka segrar i tajta matcher. Men samtidigt har laget haft en del skadebekymmer på offensiva spelare, och det börjar verkligen ljusna på den fronten nu, så kanske lossnar målskyttet snart. Otroligt viktigt att man fick låna in Halilovic, då han skapar otroligt mycket i offensiv väg.
Till dagens match stryker vi endast mittfältaren Sergio Alvarez och backen Canella. Inte några jättetuffa avbräck i mina ögon.

Sportinggijon1laspalmas_200x200

Las Palmas är precis som dagens motståndare också nykomlingar i La Liga, och ölaget placerar sig just nu som nästjumbo i tabellen, på samma poäng som jumbon Levante. Formen är lite bättre hos Las Palmas som plockat poäng i tre av de fem senaste matcherna, bland annat mot både Villarreal (0-0) och på Mestalla mot Valencia (1-1). Men jag tycker att båda Villarreal och Valencia stod för katastrofala insatser i dessa matcher mer än att Las Palmas spelade bra. Dessutom har laget haft problem utanför ön denna säsong, med raden 0-2-4 tillsammans med en målskillnad på 6-14. En hel del insläppta mål i bortamatchen hittills och det finns en del frågetecken bakåt hos gästerna idag. Båda David Garcia och Pedro Bigas har skadat sig nyligen, och innan det finns båda Alcaraz och Angel Lopez på skadelistan.
Förutom defensiva avbräck stryker vi även mittfältarna Wakaso och Castellano.


Trots en hel del förluster på slutet så tycker jag att Sporting Gijon gjort en del bra insatser och förtjänat poäng. Nu har man publiken på El Molinon i ryggen och det är ett passande motstånd för att ta en efterlängtad trepoängare. Hemmavinst spelas med en insats strax under medel.

/e@sy