Ingen större lycka senast dessa lag drabbades samman och man satt med ett överspel. Sporting Gijon bjöd inte alls upp till något motstånd och förlorade med 1-0. Lär bli andra bullar i afton då hemmalaget ska försöka vända på detta inför ett fullsatt El Molinon, så vi testar överspelet ännu en gång.

  • Match: Sporting – Las Palmas
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sporting Gijon bjöd som sagt inte alls upp till match i onsdags då man reste till Gran Canaria för att försöka hålla nere siffrorna verkade det som. Man startade trots allt med både Lekic och Scepovic framåt, så jag hade förväntat mig mer i anfallsväg. Men man verkar fått tydliga direktiv från tränare Abelardo att man skulle starta passivt och inte sväva ut för mycket. Det här laget är otroligt skickliga framåt och ska dom helt plötsligt börja spela ett tajt försvarsspel så är man inte bra. Hur som helst så lär det bli andra puckar idag, nu är det bara att köra ut allt som finns i kroppen. Inför ett fullsatt El Molinon kommer man tåga framåt och man måste helt enkelt gå för en vinst här om man vill ta sig vidare i playoff. Det spelet har jag sett från Sporting många gånger den här säsongen och det brukar verkligen vara sevärda matcher. För man lämnar verkligen försvaret åt sig själva och det kommer givetvis öppna sig för Las Palmas. Hemmalaget får tillbaka ytterback Canella till den här matchen men ser ut att få klara sig utan mittfältare Nacho. I övrigt ser man ut att starta med samma lag som senast.

Las Palmas sitter i förarsätet efter 1-0 hemma på Gran Canaria och jag förväntar mig att man inte svävar ut allt för långt under matchens inledning. Men man kommer få hårt tryck på sig idag och då tror jag att gästerna kan få det tufft att orka stå emot. Gamle Valeron dominerade mittfältet i första mötet, men det var mycket tack vare att Sporting inte hade någon som helst press på honom. Las Palmas lär inrikta sig på kontringar idag och där finns ju verkligen möjligheterna att straffa hemmalaget. Aranda högg direkt när Sporting gjorde bort sig i försvarsspelet senast och det är en kille som kan röra på benen om han får läget idag. Sedan har vi även anfallare Chrisantus, som man möjligen spelar istället för Aranda idag, sylvass i kontringsspelet även han. Hos gästerna stryker vi idag Dani Castellano som även missade det första mötet, i övrigt inga större bekymmer.


Det lär knappast bli samma sömnpiller som senast när Sporting nu måste trycka på framåt och vinna matchen. Det brukar bli några helgalna matcher på El Molinon och i afton kan vi mycket väl få se ännu en. Testar överspelet igen och det blir en medelinsats på detta.

Testar även 0,5/10 units på den raka tvåan, 4,00 hos bet365känns aningen högt.

/e@sy