En hel del matcher i segundan på lördagen där vi har ett högintressant möte på El Molinón mellan Sporting Gijon och Hercules. Två lag som desperat söker efter en trepoängare i varsin ände av tabellen, vilket kommer öppna upp den här matchen. När det dessutom är lite defensiva avbräck hos lagen så tror jag på målkalas!

  • Match: Sporting – Hercules
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Sporting Gijon låg länge med i toppen av tabellen och såg ut att gå mot en direktplats till la liga. Men en mindre bra formkurva på slutet har gjort att laget halkat ner till en 8:e plats, där man är hela nio poäng bakom Eibar som ligger tvåa. Man kan därför glömma direktplatsen och får nu istället rikta in sig på playoff, vilket lag 3-6 får spela. Därför är det endast en seger som gäller i den här matchen, och när Sporting spelar hemma på El Molinón så går man alltid hårt för tre poäng. Ibland blir det dock lite väl hårt och många gånger den här säsongen så har man åkt på kontringsmål i sin iver på tre poäng. Laget har utan tvekan en mycket vass offensiv, där serbiska anfallsduon Scepovic (22 mål) och Lekic (10 mål) verkligen gjort sitt för Sporting den här säsongen. Sporting är även det lag i segundan som gjort överlägset flest mål framåt. Men defensivt är det inte alls bra och trots att man ligger på övre halvan av tabellen så har man släppt in väldigt många mål, fler än bland annat Girona som ligger på en nedflyttningsplats. Till den här matchen har man dessutom hårda avbräck i defensiven då mittback Bernardo samt ytterback Canella missar på grund av avstängning. Inte heller defensiva mittfältaren Mandi kommer till spel då han också är avstängd.

Sportinggijon1

Hercules var uppe i högstaligan för inte allt för längesedan, där man bland annat chockade Barcelona på Camp Nou. Men mycket har hänt sedan dess, och det är inte mycket positivt som hänt. Laget ligger just nu sist i segundan och kommer få slåss hela vägen in på målsnöret för att klara sig kvar. Jag tycker det finns bra kvalité i laget på de offensiva positionerna, men precis som hos Gijon så hänger man inte med defensivt. Man har släppt in 55 mål så här långt på 37 matcher, vilket är sämst i ligan tillsammans med Mallorca. Men kikar vi offensivt så har man gjort 40 mål framåt, bara tre mål färre än ligaledarna Deportivo La Coruna. Anfallarna Portillo (9 mål) och bosniern Hadzic (8 mål) är inte alls några dussinspelare och jag tror definitivt att man kan skaka ett darrigt hemmaförsvar i den här matchen. Sedan har man även den ”gamla” supertalangen Gai Assulin i laget, som har ett förflutet både i Barcelona och Manchester City. Kikar vi till Hercules senaste bortamatcher så brukar man även pilla in en kasse, även fast inte skrapat ihop särskilt många poäng. Mål i sex raka matcher på resande fot och jag tror heller inte att man går mållösa här. Man måste gå för en seger precis som Sporting och det borde öppna upp matchen rejält. Tufft avbräck i bortalaget då försvarsgeneralen Pamarot skadade knät i senaste matchen och missar resten av säsongen. Även mittfältarna Yuste och Escassi missar matchen då man är avstängda.


Det brukar bli extremt högt tempo när Sporting lirar hemma och man blir oftast lite överladdade inför en fanatisk hemmapublik. Känner inte att det kommer vara någon skillnad i den här matchen då Sporting är i stort behov av en fullpoängare. Men offensiven hos gästerna får man inte alls nonchalera, för det finns ett par riktigt kapabla herrar här. Två lag som måste vinna och som har en mycket bättre offensiv än defensiv, lägg till några defensiva avbräck hos lagen och jag förstår inte hur denna ska kunna gå under linan. Noterbart är även att båda lagen har gjort ett tränarbyte i veckan. Blir en högre insats på minst tre mål i matchen!

/e@sy